Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Doç. Dr. Kudret Özersay Üniversiteli Kadınlar Derneği’ni ziyaret etti.Ziyerette dernek Başkanı Ferdiye Ersoy ve Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundu.Özersay, Kıbrıslı Türklerin uzun yıllar süren bir kimlik mücadelesi verdiklerini, artık gerek müzakere masasında ve uluslararası alanda gerekse içeride kurumlarının güçlendirilmesinde ve devletin herkese adil hizmet üretmesinde bu mücadelenin çok daha etkili şekilde yeni nesil tarafından yürütülmesi gerektini söyledi. Özersay “bizler yeni neslin temsilcileri olarak, yeni ve farklı bir siyaset anlayışıyla, işinin ehli insanlar olarak bu görevleri yapmaya hazırız” dedi. 

Özersay kimlik mücadelesinin başarılı şekilde yürütülebilmesi için toplumsal düşünme yeteneğinin sağlam ve güçlü olması gerektiğinevurgu yaparak, “kimlik mücadelesi verilen yerlerde o kimliğin kamu otoriteleri ile, yani devletle örtüşmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda KKTC’de ciddi problemler yaşandığının altını çizen Özersay, “kapsamlı bir çözüm bulunması halinde bunun yaşayabilir olması ve haklarımızın kağıt üzerinde kalmaması için, çözümsüzlüğün bizim irademiz dışında sürmesi durumundaysa kendi kendimizi en iyi biçimde yönetebilmemiz için var olan kamu otoritelerine, yani devletin kurumlarına çeki düzen vermemiz gerekir. Bunu başarmamız halinde Kıbrıs Türk kimliği de her zamankinden daha güçlü olacaktır, bu kadar yıldır devam eden kimlik mücadelesi ve kendi irademize sahip çıkma mücadelesi ancak bu şekilde başarıya ulaşabilecektir” dedi.

Özersay sözlerine şöyle devam etti; ‘’Nisan ayında gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde kimi seçiyoruz diye baktığımız zaman, Cumhurbaşkanın birden fazla misyonu yerine getirmesi gerektiğini akılda tutmalıyız. Bu önemli bir görev yeridir. Bu görevi yerine getirecek olan kişinin bir yandan dış ilişkiler diğer yandansa bu ülkenin içe dönük olarak iyi yönetilmesi için yetki kullanarak siyasi liderlik göstermesi son derece önemlidir. Kimliğimize sahip çıkmak için kamu otoriteleri ile vatandaşları barıştırmak, devlete olan güveni tesis etmek zorundayız. Olası bir çözümün yaşayabilir olması için de, irademiz dışında çözümsüzlüğün devamı halindeyse kendi kendimizi en iyi şekilde yönetebilmemiz için de vatandaşı iyi çalışan ve kaliteli hizmet üreten kamu otoriteleri yaratarak devletle barıştırmalıyız’ dedi.’

Cumhurbaşkanının, aktif bir diplomasi yürütmesi gerektiğinin altını çizen Özersay, kendi önerilerimizi kendimizin geliştireceği, Kıbrıs Türk’ünün aktör olarak sürekli sahnede yer alacağı, yapıcı ve yaratıcı fikirlerle medeni ve çağdaş duruşumuzu dünyaya sürekli gösterebileceğimiz yeni bir siyasi liderliğe ihtiyaç olduğunu ve bunu yapmaya aday olduğunu vurguladı. Özersay, böyle bir görevin sadece bir parçasını oluşturan Kıbrıs sorununun çözümü sürecinde müzakereler bağlamında en iyi yapabilecek kimdir sorusunun sorulması ve bu yönde karar vererek hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Özersay şu sözlerle konuşmasına devam etti; “Diplomasiden, uluslararası hukuktan, dünyadaki gelişmelerden uluslararası politikadan anlayan birisinin bu görevde yer alması Kıbrıs Türk’ü adına fark yaratacaktır. Dünya ile ilişki kurabilen, yabancı dile hakim,  müzakere açısından tecrübeye sahip birisinin bu görevde bulunması toplumun lehine olan bir şeydir. Tüm bunların yanında dünyada yaşanan gelişmelere bakarak Kıbrıs Türk’ü için bir fırsata dönüştürecek enerjiye sahip birisinin bu görevde olması önemlidir. Dünyada değişik platformlarda Kıbrıs Türk iradesini görünür  kılabileceğimiz en önemli makam Cumhurbaşkanlığı makamıdır. Cumhurbaşkanlığı makamının ‘durumun idare edildiği’ edilebileceği makam olmaktan çıkması gerektiğini düşünüyorum’’ dedi.Özersay ayrıca yolsuzluklara karşı mücadelede Cumhurbaşkanının çok önemli bir rolü olabileceğini belirtti.

Görüşme sırasında Dernek hakkında bilgi veren Başkan Ferdiye Ersoy Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin 25 yılını doldurmuş, gönüllülük esaslarına göre çalışmalarını yürüten bir sivil toplum örgütü olduğuna dikkat çekerek uluslararası üyelikleriyle uluslararası alanda söz sahibi olduklarını ve toplumda yararlı faaliyetler yürütmeye gayret gösterdiklerini dile getirdi.