Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Kudret Özersay, Kıbrıs Türkünün, dünya tarafından kabul gören en önemli seçilmiş temsilcisi olan cumhurbaşkanını belirlerken,  işinin ehli, konunun uzmanı birini tercih etmesinin yararına olacağını ifade ederek, gerçek bir değişimin da mümkün olduğunu söyledi.

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Kudret Özersay seçim çalışmaları kapsamında  Çatalköy’ü ziyaret ederek vatandaşlarla biraraya geldi. Özersay ayrıca Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu ve belediye personeli ile de görüştü.

Seçim ofisinden yapılan açıklamaya göre Özersay, gerçek bir değişimin mümkün olduğunu vurgulayarak, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde böyle bir değişimle toplumun kendine olan güvenini yeniden kazanacağını düşünüyorum” dedi.

Devletin kurumlarının adil ve herkese eşit hizmet üreten bir hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Özersay,  bu açıdan cumhurbaşkanlarına düşen somut görevler bulunduğunu, göreve gelmesi durumunda adam kayırmacılığa dayanan yapının değiştirilmesi için liderlik gösterip gerekli duruşu sergileyerek yetkilerini kullanacağını söyledi.

Mevcut düzenin  Kıbrıs Türk halkına yakışmadığını ifade eden Özersay, “Ülkemize ve kendi irademize sahip çıkmak için yeni bir nesil olarak değişimi biz yapacağız. Gençliğin önünü tıkayan, partizanlık ve adam kayırmacılığa dayalı eskimiş siyaset anlayışını değiştirmek bizim elimizde. Yeni ve çağdaş bir siyaset anlayışını hayata geçirmek için hep birlikte yeni bir yol yürüyeceğiz” dedi.

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Kudret Özersay, Belediye Başkanı Hulusioğlu ve belediye personeli ile yaptığı görüşmede belediyelerin ortak sorunları olduğunu gözlemlediğini, çözümlerinin de bütün olarak ele alınması gerektiğini  söyledi.

Taşınmaz Mal Komisyonu ve Maraş’ın Kıbrıs Türk yönetimi altında eski mal sahiplerine açılması ile ilgili soruları da  yanıtlayan Kudret Özersay şunları kaydetti:

“Artık oturup başkalarının iradesini beklemek yerine kendi irademizle inisiyatif almalıyız. Cumhurbaşkanlığı makamı bu açıdan bu topluma yeni bir ruh, yeni bir enerji katabilecek olan bir noktadır. Toplumun bu yeniliğe ihtiyacı vardır ve çağdaş dinamik bir liderlik ortaya koyarak gerekli adımları atacağım. Herhangi bir siyasi partiye vefa borcum yok, bu nedenle içeride kurumlarımızın düzeltilmesi için gerekli adımları atmaktan, yetkilerimi kullanmaktan geri durmayacağım.”