Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay,  küçük ve orta ölçekli işletmelerin ülke ekonomisi ve istihdam sağlanmasındaki önemine dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde iç sorunlara kayıtsız kalmayacağını vurguladı.

Bağımsız Cumhurbaşkanı Kudret Özersay, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nı (KTEZO) ziyaret etti.

Seçim bürosundan yapılan açıklamaya göre Özersay ziyarette yaptığı konuşmada; “İç sorunlar konusunda kayıtsız kalmayacağım çünkü vatandaşın sıkıntılarını giderecek hizmet üreten bir devlet üretemezsek, partizanlığa ve adam kayırmacılığa müsaade edersek uluslararası alanda da, müzakere masasında da güçlü olamayız ve dikkate alınmayız” dedi.

Özersay, “yabancılar tarafından ülkede kayıtsız ve plansız iş yerleri açıldığını, başta elektrik olmak üzere girdi maliyetlerinin yüksek olduğunu ve vergi uygulamasında başta resen vergi nedeniyle keyfilik yaşandığını” savundu.

Özersay, Anayasa ve yasaların çizdiği sınırlar dahilinde iç sorunlar konusunda kayıtsız kalmayarak yetki kullanacağını ve hükümetlerin çözüm üretmesi için inisiyatif alacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Adayı Özersay YÖDAK tarafından tasarlanacak planlı bir yaklaşımla ülkedeki üniversiteler ile turizm sektörünün ve küçük-orta ölçekli işletmelerin koordineli şekilde desteklenebileceğini, bütüncül bir yaklaşım geliştirilmesi durumunda ekonomiye ciddi bir katkı sağlanabileceğini vurguladı.

YÖDAK Yasası’nın Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülmesi gerektiğine dikkat çeken Kudret Özersay, cumhurbaşkanının görevinin sadece Kıbrıs müzakereleri olmadığını söyledi.

Sorunların çözümü konusunda, özellikle kamu vicdanına zarar veren hassas konularda cumhurbaşkanlarının girişimde bulunması gerektiğine inandığını vurgulayan Özersay, hiçbir partinin güdümünde olmayacak, tarafsız bir cumhurbaşkanının bunları yapacağına inandığını ve bu yüzden bağımsız aday olarak çıktığını söyledi.

Özersay  Kıbrıs müzakereleri ve çözümüne yönelik soruları ise şu şekilde cevapladı:

“Hamaset siyasetinde duyduğumuz bir cümle vardır: “Çözüm olmazsa seçeneksiz’’ değiliz.  Bugün sahip olduğumuz devletin kurumlarına çeki düzen vermemiz gerekir. Eğer biz bu kurumlara çeki düzen verirsek, çözüm daha yaşanabilir hale gelir.

Eğer kapsamlı çözüm bizim dışımızdaki nedenlerle gecikecekse, kendi kendimizi yönetme konusunda samimiysek yine bu kurumlara çeki düzen verilmelidir. Doğa boşluk kabul etmez. Başkalarının yönetmeye kalkışmasını önlemenin yolu yönetmek ve iyi yönetmektir. Bu bağlamda cumhurbaşkanı olarak iç sorunların çözümünde ve kurumlarımıza çeki düzen verilmesinde inisiyatif kullanacağım ve kararlı adımlar atacağım’’.