Cumhurbaşkanı Adayı Özersay bugün Genç Tv'de Ali Kişmir'in sunuculuğunu yaptığı Kıbrıs Dosyası programında gündeme ilişkin konulara açıklık getirdi. Programın ilk bölümünde Rum tarafının sözde Münahasır Ekonomik Bölge'de yaptığı sondaj çalışmasına değinen Özersay programın ikinci bölümünde izleyici mesajlarını cevaplandırdı. 

Kıbrıs Dosyası izleyicisi tarafından yöneltilen "Kapsamlı çözümün mümkün olabileceğine inancınız var mı?" sorusuna Özersay, "Buna inanmasaydım 12 yıl bu süreçler için gece gündüz öneriler hazırlayıp canımı yemezdim." şeklinde cevapladı.

Kudret Özersay konuşmasına şöyle devam etti:

"Kapsamlı çözüm mümkündür. Eğer buna inanmasaydım 12 yıl bu süreçlerde canımı yemezdim. Ama maalesef şu an umutlu durum yok. Kapsamlı çözüme ulaşmak için Kıbrıslı Rumlar ile çok çok temaslar kurmak, ilişkilerimizi gerek kültürel, gerek ekonomik ve gerek ticari alanlarda geliştirmemiz arttırmamız gereklidir. Müzakerelerde kara delikler vardır. Bu kara deliklerden en önemlisi de Maraş konusudur."

Rum tarafının masadan çekilme ile ilgili sorulan bir soruya da Özersay, Geciktirme olabileceğini tahmin ettiğini bunu beklediğini fakat Anastasiadis'in masadan çekileceğini beklemezdim şeklinde yorumladı.