Özersay burada yaptığı konuşmada sadece ülke genelinde değil özellikle Karpaz ve civar köylerde yaşanmakta olan işsizliğin ve ekonomik sıkıntıların farkında olduğunu, bu sorunların aşılabilmesi için başta Kapalı Maraş’ın Kıbrıs Türk yönetimi altında açılması ve gençlere iş imkânı yaratılması olmak üzere bakanlar kuruluna başkanlık ederek hükümetin bu bölge ile ilgili adım atmasını sağlayacağını söyledi. Özersay, bu kadar yıldır bölgenin gençlerinin göz ardı edildiğini insanların hayatını olumsuz yönde etkileyen belirsizlikleri ortadan kaldırma görevinin ülkedeki tüm makamlar kadar devletin başı olan cumhurbaşkanının da sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Bağımsız aday Özersay, 19 Nisan’da gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlık seçimi ile ilgili vizyonunu anlatarak, soruları yanıtladı.

Özersay, müzakere masasında haklarımızın en iyi şekilde savunulabilmesi ve Kıbrıs Türk’ünün en iyi şekilde temsil edilebilmesi, görünür kılınabilmesi için nasıl bir Cumhurbaşkanına ihtiyacımız var diye kendi kendimize sormamız gerektiğini belirtti. Özersay, Cumhurbaşkanının esas görevlerden bir tanesi hukuk diplomasi ve siyaset ile bağlantılı olduğu için; dışarıda Kıbrıs Türk’ünü temsil etme, Kıbrıs Türk’ünün görünür olmasını sağlama görevinin, hukuk ve siyaset biliminden anlayan bir ismin tabi ki takındığı tutumun ve tavrın önemli olduğunu belirtti.  3 lider ile ara bölgedeki müzakerelere katıldığının altını çizen Özersay, müzakere deneyimi konusunda tecrübeli olduğunu da belirtti. Özersay, bu görevi en iyi şekilde yapabileceğine inandığı için bu yola çıktığını söyledi.

Ülkedeki en büyük sorunların başında işsizliğin geldiğini ve istihdam konusunda ciddi bir sorun olduğuna dikkati çekti. Devletin içerisinde hak edenin bir göreve gelmesinin değil particilikle bir yere gelmenin çok daha yaygın halde olduğunu belirtti.