Ziyaretleri sırasında gönüllülerin de eşlik ettiği Özersay yaptığı konuşmalarında “Ülkemizde önemli bir seçim süreci geçirdik. Seçim sürecinde gittiğim pek çok yerde vatandaşlardan sadece seçim zamanında hatırlandıkları şikayetini duydum. Bu nedenle seçim ertesinde, oy veren vermeyen herkese demokratik olgunluk içerisinde bu sürece koydukları katkı için teşekkür etmek istedim” dedi.

Seçimde siyasi bir parti ve örgüt desteği olmadan herkesi şaşırtan bir başarı elde edildiğini belirten Özarsay şunları söyledi, “Bu başarı Toplumun başarıdır, sizlerin başarısıdır. Her zaman yapıldığı gibi aşırı miktarda paralar harcamak yerine, çok mütevazi bir bütçe ile bu sonuç elde edilebiliyormuş demek ki. Para her şey demek değilmiş demek ki! İsteyince, inanınca ve çalışınca her şeyin başarılabileceğini hep birlikte kanıtladık. Sağolun, hepinize çok teşekkür ederim.” 
Özersay, seçim sonuçlarını halkın kendi iradesiyle temiz toplum ve temiz siyaset temelinde birleşerek doğru yolu yürümesi olarak değerlendirdiğini de vurguladı. 

“Şimdi sıra sizlerde”

Ziyaretleri sırasında, seçimler ertesinde ne gibi adımlar atılabileceği sorusunu da gündeme getiren Özersay, “Seçim sürecinde hep siz sordunuz, ben de kendi vizyonum ve duruşum çerçevesinde cevaplamaya çalıştım. Şimdi sıra sizlerdedir. Geldiğimiz noktada ülkenin ihtiyacı nedir? Bazılarının söylediği gibi yeni bir siyasi oluşum mudur? Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?” dedi. 
Özersay kamuoyuna yaptığı açıklamaya uygun olarak bir süreden bu yana istişareler yapmaya başladığını, bazı sivil toplum örgütleri ve toplumda kanaat önderi durumunda olan isimlerle görüşmeler yaptığını söyledi. 

Özersay, bu fotoğrafın tamamlanabilmesi ve bundan sonra atılacak adımlar konusunda sağlıklı kararlar üretilebilmesi için bölge ziyaretlerinde doğrudan vatandaşların da görüşlerine başvurmaya başladığına dikkat çekti. 

“Kimseye parti sözü vermedim…”

Kudret Özersay kimseye siyasi parti kurma sözü vermediğini, bu yönde bir ihtiyacın olup olmadığını saptadıktan değerlendirmesini kamuoyu ile paylaşacağına dikkat çekti. Özersay “Bu türden siyasi oluşumlarda toplumdan gelen talep tabi ki en önemli unsurlardan biridir ama tek unsur değildir. Yeni, temiz, işinin ehli olan halka da güven verebilecek olan geniş bir kadro ile bu isimleri bir arada tutabilecek bir vizyon oluşturmak olmazsa olmaz unsurlardır. İhtiyaç olduğu sonucuna varırsak ve bu unsurlar da bir araya getirilebilirse, bugüne değin olduğu gibi bundan sonra da cesur adımlar atmaktan tabi ki çekinmem. Ancak sırf insanlar talep ediyor diye, gerekli unsurlar olmadan böyle bir yola çıkılırsa siyasi partiler mezarlığına bir yenisi daha defnedilir. Bu da toplumda yeni hayal kırıklıkları demektir. Bu topluma yeni hayal kırıklıkları yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur. O nedenle henüz siyasi oluşum konusunda herhangi bir karar vermiş değilim, istişarelerim devam edecek” şeklinde konuştu.

“Partiler kendine çeki düzen vermeli”

Konuşmaları sırasında vatandaşların sorularını da yanıtlayan Özersay “bugün var olan siyasi partilerin kendi kendilerine çeki düzen vermeleri, demokratikleşme, yeniden yapılanma ve gençleşme yönünde adım atmaları beni çok memnun eder. Ancak bugüne değin temas ettiği pek çok kişi bu açıdan çok umutlu değildir. Yine de ortada bir beklenti var, bu konuda yaşanacak gelişmeler de ileride vereceğimiz kararları etkileyecek unsurlardır” dedi.