Eski Müzakereci Kudret Özersay'dan AB yetkililerinin Lefkoşa Türk Belediyesi ve Ticaret Odasını yok sayan yaklaşımına ve Türkiye'den gelecek su konusundaki etkinliğin davetinin dahi KKTC hükümeti tarafından yapılmamış olmasına sert tepki gösterdi.

Özersay ülkedeki kurumlara ve halkın irademisine sahip çıkılmasının önemine dikkat çekerek "sembolik de olsa bu tür davranışlara karşı çıkmak, tepki göstermek ve düzeltilmesi gerektiğini ifade edebilmek önemlidir, bunu yapabilenleri yürekten tebrik ederim.Bu ülkeyi yönettiğini sanan ama bu tür onur kırıcı tavırlardan zerre kadar gocunmayanlara ise söyleyecek söz bulamıyorum.." ifadelerini kullandı. AB Bölgesel Politikalar sorumlusunun Kıbrıs ziyareti öncesinde bir yandan LTB Başkanının sıfatını kullanmayı kabul etmemesi diğer yandansa Ticaret Odası'nın aynı muameleyle karşı karşıya kalması bu kurumlardan tepki çekmişti. Öte yandan Türkiye'den gelecek su konusunda yapılacak olan açılış için daveti KKTC yetkililerinin değil de Türkiye yetkililerinin yapmasına da anlam verilememişti. Özersay özellikle hükümetin böyle bir anomalinin ortaya çıkmasına izin veren ve bundan gocunmayan hükümete de tepki gösterdi.

Özersay'ın sosyal medyadan yaptığı paylaşım şöyle:

"Avrupa Birliği yetkilisi benim Belediyemi de Ticaret Odamı da yok sayacak, sonra da "siz de gelin ama sıfatınızı gizleyin" diyecek. İrademizin ve kurumlarımızın yok sayılmasının sembolik bir örneği. Adaya gelecek su konusunda yapılacak açılışa daveti dahi benim kurumlarım yapmayacak. Aynı konuda bir diğer sembolik gösterge daha. Sembolik de olsa bu tür davranışlara karşı çıkmak, tepki göstermek ve düzeltilmesi gerektiğini ifade edebilmek önemlidir, bunu yapabilenleri yürekten tebrik ederim.Bu ülkeyi yönettiğini sanan ama bu tür onur kırıcı tavırlardan zerre kadar gocunmayanlara ise söyleyecek söz bulamıyorum..."