Yaklaşık 2 saat süren söyleşi Suriçi Bandabuliya'da gerçekleşti. Özersay, kendini temel konularda açık ve net ortaya koyarak, vizyonunu ve önceliklerini anlattı.

Neden aday olduğu konusuna değinen Özersay, akademik hayatın içinden gelmesinin yanı sıra müzakere süreci içinde 12 yıldır aktif çalıştığının da altını çizdi.

Özersay, Seçildiği taktirde ilk işinin şeffaf bir bütçe olduğunu vurguladı. Kıbrıslı Türklerin uluslararası alanda içimizden uzman kişilerle temsil edilmesini ve bölgesel aktör olması gerekliliğinin üzerinde durdu. 

Çözüme giden yolda kamu hizmetleri başta olmak üzere alanında uzman kişilerle çalışmanın bu ülkeyi ileriye götürebileceğine de değinen Özersay diplomasi ve uluslararası hukuk alanlarındaki tecrübesinden aldığı güçle bu görevi layığıyla yerine getireceğine olan inancından bahsetti.

Ayrıca Özersay, göreve gelmesi durumunda, Maraş bölgesine yönelik icraatlar için, STÖ'ler ve Maraş'taki mülk sahiplerinden görüşler alarak aşamalı bir çözüm anlayışı olduğunu da belirtti.

fotograf-2-001.jpg

fotograf-4.jpg