2015 Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacağını açıklayan Doç. Dr. Kudret Özersay, Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi’ni ziyaret ederek ülkenin sorunlarının çözümü ve siyasi liderlik gösterecek yeni bir Cumhurbaşkanının bu konuda nasıl katkı koyabileceğini anlattı. Şeffaf ve hesap verebilir bir yönetime sahip olmak için ülkedeki kuralların uygulanması ihtiyacına ve denetim yoluyla kurallara uymayanların cezalandırılmasının kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Kudret Özersay, “emekliler bu kadar yıldır ortaya koydukları çabanın boşa gitmesini değil, dönüp baktıklarında kendilerinin ve evlatlarıyla torunlarının gurur duyabileceği bir düzen görmek istiyorlar” dedi.

Kudret Özersay, “bu ülkede yaşayan pek çok kişi geçmişte büyük sıkıntılar çekmiştir. Yakınlarını yitirenler, göç edenler, malını yitirenler ve daha pek çok başka sıkıntı çekenler bugün kendi kendine şu soruyu soruyor: ‘Bu sıkıntıları biz bunun için mi, böyle kötü yönetilmek için mi çektik?’. Artık adil bir biçimde çalışan, işin ehli olanın hakettiğini alabileceği bir kamu düzeni kurulması için hep birlikte yeni bir dönemi başlatacağız” ifadelerini kullandı. Özersay eğer bize yakışan bir düzen kurulmasını istiyorsak, en azından bundan sonra “bunun için miydi?” demek istemiyorsak, değişimi gerçekletirmek gerekir, bu ülkenin yönetimini yeni neslin temsilcilerine emanet etmek gerekir” şeklinde konuştu.

Özersay ziyareti sırasında kendisine Kıbrıs müzakere süreci konusunda yöneltilen sorular çerçevesinde Kıbrıs sorununa dair gelinen son duruma ilişkin bilgilendirmelerde de bulundu. Müzakereler konusunda kapsamlı çözüm olması için toplumsal bir konsensus oluştuğunu, asgari müşterek olarak görülebilecek bazı temel ilkeler bulunduğunu, önemli olanın aktif ve dinamik bir diplomasi anlayışı ile Kıbrıs Türkünün bu temel ilkeler çerçevesinde çözüm iradesinin en iyi şekilde müzakere masasına yansıtılması olduğunu vurgulayan Özersay “ancak bu da kendiliğinden çözümü getiremez, çünkü çözüm için bizim dışımızdaki iradelerin de olumlu yönde ortaya çıkması gerekir” dedi. Kapsamlı çözüm uğraşını en iyi şekilde haklarımıza halel gelmeyecek bir anlayışla ileri götürürken, içeride sahip olduğumuz kurumlara çeki düzen vermemiz gerektiğine dikkat çeken Özersay, “bunu da bu sorunların çözümünü önemseyen, bunun için uğraşmaya enerjisi olan bir Cumhurbaşkanının yapabileceğine inanıyorum” dedi.