Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay ülkenin en önemli sorunlarından birisinin partizanlık olduğuna dikkat çekerek “eski ve yozlaşmış siyaset, partizanlık yaparak insanlar arasında ciddi adaletsizliklerin ortaya çıkmasına neden oldu. Hak edenler değil, partilerin yönetiminde olanlar, partilerin örgüt başkanı olanlar, bir parti için çok koşup çok uğraşmış olanlar haksız yere menfaat elde ettiler. Devleti adeta partilerinin devleti haline çevirdiler. Kıbrıs Türk halkının parti devletine değil, hukuk devletine ihtiyacı vardır. Devlet öyle bir tıkanıklıkla karşı karşıya bırakıldı ki, bu noktadan çıkışın tek yolu ‘oy kaybeder miyim’ ya da ‘partililerim bana küser mi?’ diye düşünmeden kararlar alacak güçlü ve kararlı bir hükümettir” dedi. Özersay Halkın Partisi’nin Halktan aldığı güçle ve sahip olduğu kararlılıkla bunu başaracağını ve yerine liyakata dayalı bir yapı koyacağını vurguladı.

"MECLİS DIŞINDAN TEKNOKRAT BAKANLAR DA OLACAK"

Sorunun sistemden kaynaklanıp kaynaklanmadığının sorulması üzerineyse Özersay “bu cümle çoğu zaman parlamenter sistemi kötülemek için kullanılır ve kolaya kaçılır. Sorun parlamenter sistemdeymiş gibi yapılarak sorumluluktan kaçılmaya çalışılır. Oysa sorunların kaynağı her seviyede karşımıza çıkan yozlaşmadır. Bir bakıyorsunuz milletvekilleri bakan olmak için sıraya girmiş bekliyor. Milletvekilleri Meclis’e yasama faaliyeti için seçilirler. Oysa uzun yıllardan bu yana bu ülkede Bakan olma sevdasıyla kavga edip ardından da “sıra bana geldi artık ben Bakan olayım” diyorlar. Sanki vekillik Bakanlığın ilk adımı ve ayrılmaz bir parçası gibi davranıyorlar. Buna kesinlikle müsaade edilmemesi lazım. Bugün bazı Bakanların kendi bakanlıklarındaki müdür ve müsteşarlara vatandaşın tamamlanan işini teslim etmemeleri ve bu “müjdenin” vatandaşa Bakan tarafından birebir görüşülerek verilmesi talimatı verdiklerini biliyoruz. Bu inanılır gibi değildir. Biz Halkın Partisi olarak en baştan vekil olmayı düşünenlere net şekilde söylüyoruz. Bakanların bazıları Meclis dışından teknokrat isimler olacak. Öte yandan tüm Bakanlar, o bakanlığın alanında ya tecrübeye sahip olmuş veya eğitimini almış kişiler olacak” dedi.

hp-cihagir-k+Ây-ve-arasta-ziyareti-1.jpg

Halkın Partisi yetkilileri ve gönüllüleri Cihangir köyünü ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi, soruları yanıtladı ve sorunların aşılması için Halkın Partisi’nin çözüm önerilerini anlattı. Cihangir’de bazı küçük işletmeleri ve bir özel eğitim merkezini de ziyaret eden HP yetkilileri aynı gün Lefkoşa suriçi Arasta’yı da ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinledi. Ziyaretlere Genel Başkan Özersay’ın yanında Genel Sekreter Tolga Atakan ve Lefkoşa geçici İlçe Başkanı Hasan Sapsızoğlu ve bazı parti yetkilileri ve destekçileri de katılarak destek verdi.

"VERMEDİKLERİ HİZMETİN PARASINI ALMAYA KALKIYORLAR!"

Lefkoşa Arasta’da esnaf ile görüşerek sorunları dinleyen HP yetkilileri Ledra Sokağı geçiş kapısında özellikle hafta sonları yaşanan yoğunluğun uzun kuyruklar oluşmasına neden olduğuna ve bunun gerek turistlerin geçiş konusunda tereddüt yaşamaları gerekse KKTC vatandaşlarının sınırdan geçişlerde ilave güçlüklerle karşılaşması sonucunu doğurduğuna da dikkat çektiler. Halkın Partisi’nden yapılan açıklamada bu konuda bazı pratik tedbirlerin devreye konulması gerektiği de vurgulandı.

Öte yandan Arasta esnafının bazı önemli sorunları olduğuna da vurgu yapılan açıklamasında şu ifadelere yer verildi. “Hükümet Kumarcılar Hanı içerisinde böyle bir hizmet alacakları beklentisi ile başlangıçta sözleşme yapılırken bu miktarı ödemeyi kabul eden  esnaf şimdilerde temizlik, güvenlik ve aydınlatma gibi unsurların bedelini talep eden bir yazı gönderdi. Oysa neredeyse tüm Han esnafı bu hizmetlerin bugüne değin verilmediğini ama verilmeyen hizmetin parasının alınmak istenildiğini vurguluyor.

hp-cihagir-k+Ây-ve-arasta-ziyareti-2a.jpg

hp-cihagir-k+Ây-ve-arasta-ziyareti-5.jpg