Bağımsız cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay dün Alayköy İş Adamları Derneği, Gardiyanlar Birliği ve Bulgaristan Göçmenler Derneği’ni ziyaret etti.

Bağımsız aday Özersay, ilk olarak Alayköy Sanayi bölgesindeki iş merkezlerini gezdi, Alayköy İş Adamları Derneği’ni ziyaret etti, çalışmalarını yakından inceleyerek sıkıntılarını dinledi.

Alaköy bölgesindeki iş adamlarının sorunlarını dinleyen Özersay,  soruları yanıtladı, neden aday olduğunu ve vizyonunu anlattı.

İş adamları; bölgede denetimin olmadığını ve sanayi alanlarının siyasilere yakın isimlere verilerek, adaletsiz bir sistemin sürdürüldüğünü dile getirdiler. Sanayi alanlarındaki sorunları aktaran iş adamları uygun kredi alamadıkları için yüksek faizli kredilerle mücadele etmek zorunda kaldıklarını ve bunun da iş sahalarındaki gelişimine engel olduğunu ifade ettiler.

Bölgede denetim olmadığına değinen iş adamları yaşanan alt yapı sorunlarından da bahsettiler.

Özersay; genç, dinamik, enerjik, temiz, dürüst, tarafsız ve herhangi siyasi partinin güdümünde olmayan bir adayın bu sorunlarla yakından ilgilenerek, bakanlar kurulunun gündemine getirebileceğini ve sorunların giderilmesi konusunda baskı unsuru yaratabilmesi gerektiğine değindi.

19 Nisan’da siyasette bir kırılma noktası yaşanacağını vurgulayan Özersay, bugüne kadar belirli siyasi kadroların belirlediği kişilerin cumhurbaşkanı olarak belirlendiğini ama artık değişimin yaşanacağı bir dönemden geçildiğini ifade ederek, sistemin değişmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Temiz siyaset istiyorsak geçmişteki kişilerle hareket etmememiz gerektiğine değinen Özersay, hükümet üzerinde kamuoyu baskısı oluşturulabilineceğini ve artık partizanca uygulamalara bir set çekilmesi gerektiğinin altını çizdi.  Özersay, Kıbrıs Türkü’nün haklarını en iyi şekilde savunabileceğini, yeni, yapıcı ve yaratıcı önerilerle Kıbrıs Türk tarafının bir aktör olabilmesi için aktif bir diplomasi yürütebileceğine inandığı için aday olduğunu belirterek, bu görevi gerçekten çok daha iyi yapabileceğime inandığım için bu yola çıktım dedi.

Daha sonra Gardiyanlar Birliği ile bir araya gelen Özersay, gardiyanların sorunlarını dinledi. Gardiyanların uzun süreden beri beklenilen Merkezi Cezaevi’nin 2015 yılı bütçesine konmamasının yarattığı huzursuzluğu dile getiren Gardiyanlar Birliği başkanı Hüseyin Şan, yaklaşık 225 gardiyanın çalıştığı ve 330 mahkumun yer aldığı Merkezi Cezaevi’nin yetersizliğinden bahsetti. Şan, ıslah evinin olmamasından dolayı yaşanan olumsuzluklardan da bahsederek, uyuşturucudan hüküm giymiş kişilerin cezaevi’ne gelmeden önce ıslah edilmesi gerektiğini söyledi. yapısal bir çok eksikliklerin olduğuna dikkati çeken Şan, gardiyanların can güvenliği olmadan çalıştığına vurgu yaparak, günü kurtarma politikası ile adil hizmet almadıklarından yakındı.

Sorunları dinleyen Özersay, kamuda yaşanan sıkıntıları yakından bildiğini belirterek genel anlamda karşı karşıya kalınan sıkıntıların başında istihdam, çalışma ortamı ve koşulları geldiğine vurgu yaparak bu sorunların cumhurbaşkanı tarafından bakanlar kurulunun gündemine taşınarak hesabının sorulması gerektiğini belirtti. Bu sorunları gündeme taşımak için memleket gailesi olan bir cumhurbaşkanının bu konuları çözebileceğini vurguladı. 

Ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmada ülkede var olan siyasi yapı nedeniyle insanların kime oy vereceğini söylemekten çekindiğini, bu nedenle anketler yoluyla sonuçların tahmin edilemeyeceğini vurgulayarak “kimse kendi kendini kandırmasın, vatandaşın her ortamda hangi isimleri konuştuğu bellidir. İnsanlar artık geçmişe değil, geleceğe oy verecekler ve bunu sessiz sedasız yapacaklar. Sokaklara dökülüp bayrak sallamadan verilen destek, seçim günü verilecek destek bu ülkede pek çok kişiyi şaşırtacaktır. Bu seçimi kazanacağıma, Kıbrıs Türk halkının kendi kudretini sandığa yansıtarak gerçek bir değişime ve başarıya imza atacağına inanıyorum. Halkın sağduyusuna güveniyorum” dedi.