Bağımsız cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, Ortaköy Spor Kulübü’nü ve Lefkoşa’da Büyük Han ve çevresini ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu, vizyonunu anlattı ve soruları yanıtladı.

Seçim ofisinden verilen bilgiye göre, Özersay yaptığı konuşmada “sessiz çoğunluk, artık çoğunlukta olduğunun farkına varıyor, işte asıl kırılma noktası da budur. Halk artık dışarıda bayrak sallayanlara bakıp aldanmıyor. Halk artık menfaat karşılığı tavrını değiştirenlere de aldırmıyor. Bu seçimin sonucunu kişisel menfaat karşılığı etrafta dolaşanlar ve gövde gösterisi yapmaya çalışanlar değil, evinde oturup bu ülkenin geleceğini düşünebilen aklı selim insanlar belirleyecek, elini vicdanına koyarak ülkesinin geleceğini, kendinden sonra gelecek olan nesilleri düşünen sessiz çoğunluk belirleyecek” dedi. 

Özersay 19 Nisan’da gerçekleşecek olan seçimlerin geçmiş yıllara göre çok farklı bir seçim olacağına dikkati çekti. Önceden sadece “müzakere masasında bizleri kim temsil edecek” diye bakıldığına ve sadece buna göre oy verildiğine değinen Özersay, ülkenin içinde yaşanan olumsuzluklardan dolayı devlete olan güvenin sarsıldığını ve yeni dönemde ülkenin bu sorunlarının çözümünde liderlik gösterecek bir Cumhurbaşkanına ihtiyaç olduğunu, bu nedenle de bu seçimin farklı olacağını savundu.

Siyaset anlayışının yozlaştığını, adalet anlayışının değiştiğini ve vatandaşın devlete olan güveninin sarsıldığını ileri süren Özersay, Cumhurbaşkanının anayasanın ve yasaların verdiği yetkileri kullanıp, bu ülkenin iç sorunlarının çözümü konusunda siyasi liderlik göstermesi yönünde halkın beklentisi olduğunu söyledi. Özersay, vizyonunun da bu yönde olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halkın tabii ki müzakere masasında ‘bizi en iyi kim temsil eder’ sorusunu kendi kendine sorarak buna göre sağlıklı bir seçim yapması gerektiğini söyleyen Özersay, Kıbrıs müzakerelerindeki 12 yıllık tecrübesiyle bu görevi çok iyi ve bu halkın hak ettiği gibi yapabileceğine inandığı için bu yola çıktığını, ancak Cumhurbaşkanlarının sadece bu konularda değil ülkenin içindeki sorunların çözümü konusunda da adım atmaları gerektiğini ifade etti.

Kıbrıs Türkünün hayatının sadece müzakerelerden ibaret olmadığını, aktif ve yapıcı bir diplomasi ile müzakerelerin dışında da uluslararası alanda ciddi bir faaliyetin gerekli olduğunu belirten Özersay; “genç, dinamik ama yanı zamanda da bu konuda tecrübeli bir Cumhurbaşkanının dışarıda bizi çok daha iyi ve Halkın hak ettiği şekilde temsil etmesini, Kıbrıs Türküne kazandıracağım” dedi.

Özersay, diplomasi, uluslararası hukuk, siyaset bilimi ve genel anlamda uluslararası ilişkiler konusunda uzmanlığı olan, yabancı dile hakim ve müzakere tecrübesi olan birisinin bu ülkeye ve Kıbrıs Türk’üne çok şey verebileceğine, Kıbrıslı Türklerin bölgesel bir aktör olmasını mümkün kılabileceğine inandığını söyledi.

Özersay bağımsız ve tarafsız olarak bu yola çıktığını belirterek, toplum olarak bir kimlik mücadelesi verildiğini ve bu kimliğe her durumda sahip çıkma gerektiğini vurguladı.

Özersay “kendimizi ezdirmememiz ve görünür olmamız gerekir, Türkiye ile yapacağımız temaslarda dengeli bir ilişki kurmamız gerekir” dedi.

Ara bölgede gösterilen hassasiyeti ara bölgenin dışında da gösterme gerektiğini vurgulayarak, işinin ehli insanların görevde olması ile Türkiye ile çok dengeli ilişkiler kurulabileceğine dikkati çeken Özersay, çağdaş bir vizyona sahip, yeni bir siyaset anlayışı olan yeni liderin dünyadaki gelişmelerden de haberdar olması gerektiğini bu bağlamda Kıbrıs Türkünü daha ileriye taşıyabileceğini vurguladı.

Toplumda genel olarak bir umutsuzluk olduğunu savunan Özersay, sessiz çoğunluğun parçası olanların ne kadar büyük bir güç olduklarının farkında olmaya başladığını, bu gücün bütünen farkına varılması gerektiğine vurgu yaptı. Özersay, ülkenin gerçek bir değişime ihtiyacı olduğunu belirterek, “bu şekilde bir yönetim istemiyorsak kendi irademize sahip çıkarak gerçek bir değişimi hayata geçirelim” dedi.

1425735670.jpg

1425735671.jpg

1425735673.jpg