Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız aday olarak yer alan Prof. Dr. Kudret Özersay, siyasi bir parti kurulması konusunda henüz bir karar vermediğini belirterek, vatandaşların genel anlamda siyasete ciddi bir güvensizlik duyduğunu gözlemediğini ve bu güvensizliği aşmanın yollarının ne olduğu konusunda değerlendirme yapmaya devam ettiğini vurguladı.

Özersay, “Vatandaş ‘eski’ diye tanımladığı isimlerle, yüzlerle yeni bir yol yürünmesini istemiyor. O nedenle işinin ehli yeni yüzlerin bir araya gelmesi ve gerçekten ülke yararına bir vizyon etrafında birleşmesi esas olmalıdır. Bu unsurlar bir araya getirilebildiği takdirde yeni bir siyasi oluşum tabi ki mümkündür” dedi.

Özersay’ın basın bürosundan verilen bilgiye göre, Özersay, seçim sonrası başlattığı istişare ve bölgelere teşekkür ziyaretlerini sürdürüyor.

Bu çerçevede dün Güzelyurt bölgesine giden Özersay, Güzelyurt merkez, Aydınköy, Doğancı ve Yayla köylerinde vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.

Ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmalarda, “Bundan sonra iyi bir yönetim için vatandaşların beklentisinin ne olduğunu öğrenmek ve atılacak adımlar konusunda görüş alış verişinde bulunmak” için bu ziyaretleri yaptığına vurgu yaptı ve kendisine oy veren vermeyen herkese teşekkür etti.

Ziyaretleri sırasında vatandaşlardan gelen soruları da yanıtlayan Özersay, siyasi bir parti kurulması konusunda henüz bir karar vermediğini, ülkenin farklı bölgelerinde yaptığı temaslarda vatandaşların genel anlamda siyasete ciddi bir güvensizlik duyduğunu gözlemediğini, bu güvensizliği aşmanın yollarının ne olduğu konusunda değerlendirme yapmaya devam ettiğini vurguladı.

Özersay, “yeni bir siyasi partinin gerekli olduğunu” söyleyenlere, kendilerinin de buna hazır olup olmadığını, olası yeni bir oluşuma gelip üye olup olmayacaklarını, katkı koyup koymayacaklarını sorduğunu kaydetti.

Bu süreçte gözlemlediği en önemli hususun; geçmişte siyasi parti yönetimlerinde yer almış olanlara olası yeni bir oluşumda vatandaşların hiç de sıcak bakmadıkları olduğuna dikkat çeken Özersay, şunları dile getirdi:

“Vatandaş ‘eski’ diye tanımladığı isimlerle, yüzlerle yeni bir yol yürünmesini istemiyor ve bu konuda herkes hem kızgın hem de çok hassas. Atılacak hatalı bir adım, daha en baştan vatandaşın güvenini sarsabilir. O nedenle bugüne değin siyasete uzak durmuş ya da siyasete küstürülmüş, işinin ehli yeni yüzlerin bir araya gelmesi ve gerçekten ülke yararına bir vizyon etrafında birleşmesi esas olmalıdır. Bu unsurlar bir araya getirilebildiği ve toplum olarak daha farklı bir siyasete sahip çıkmaya, ayak uydurmaya hazır olduğumuzu gösterebildiğimiz takdirde yeni bir siyasi oluşum tabi ki mümkündür.”