Köy ve bölge ziyaretleri yaparak vatandaşların sorunlarını dinlemeye ve çözüm önerilerini anlatmaya devam eden Halkn Partisi bu çerçevede Gayretköy ve Tatlısu’daydı. Ziyaretler sırasında konuşan Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay “ülkeyi yönettiğini sananlar vatandaşı dinlemiyor, sesini duymuyor. Sadece seçim zamanlarında ortaya çıkıp menfaat beklentisi olanlara sözler vererek kendi makamlarını korumaya çalışıyorlar. Bu yapı değişecek, bu toplum Halkın Partisi’ne her geçen gün daha fazla sahip çıkıyor, artık halk oy simsarlarının yüzüne bakmıyor” dedi.

Ağırlıklı olarak gençlerin katılımıyla gerçekleşen Gayretköy ziyaretine, Güzelyurt İlçe başkanı Naim Pınar, ilçe yönetimi üyeleri ve kimi Merkez Yürütme Organı üyeleriyle birlikte katılan HP Başkanı Özersay burada yaptığı konuşmada adalet duygusunun giderek daha bir yara aldığına dikkat çekerek hukuk sisteminde yapmayı düşündükleri değişiklikleri anlattı. Kamuda müşavirlik sistemine nasıl son vereceklerini de anlatan HP Başkanı iyi yönetim ilkesi temelinde kamuda verimli çalışan ve kamusal hizmet üreten bir yapılanmayı nasıl kuracaklarını tarif etti. Gayretköy’de, Serhatköy ile ortak kullanılabilecek bir sahanın dahi bu köylerde sosyal hayatı canlandırabileceğine dikkat çeken gençler gerek bu konuda gerekse köyde bulunan ve güreş sporu açısından bir nevi çalışma binası olarak kullanılabilecek mekanın yapılması konusunda Halkın Partisi yetkililerinden destek istedi. Kamuda hiç çalışmadan maaş alanlar olduğunu, bunun ülkedeki adalet duygusunu da zedelediğini vurgulayan Özersay, disiplin kurallarının ve performans temelli düzenlemelerin hayata geçirileceğini söyledi. Vatandaşların sorusu üzerine Halkın Partisi’nin Koordinasyon Ofisi’nin kuruluşunu neden doğru bulmadığı da detaylı şekilde izah edildi. Bu konunun artık hukuksal bir mesele olmaktan çıktığına dikkat çekilerek “Türkiye’de son dönemde yaşananlar, devlet kurumlarında, özellikle eğitim ve spor kurumlarında birtakım dini grupların yapılanmasının devletin varlığını nasıl tehdit edebileceği ortaya çıkmıştır. Sadece bu bile koordinasyon ofisi gibi devlet içerisinde bu türden yapılanmaların ciddi riskler yaratmak anlamına geldiğini göstermeye yeter” denildi. Ziyaretin sonunda Halkın Partisi tarafından desteklenen Sosyal Riskleri Önleme Vakfı’nın kadın sığınma evleri yapılmasına dair kampanyası için vatandaşlardan imza toplandı.

“Bir Hal Yasasını Dahi Yıllardır Yapmadılar”

Tatlısu ziyaretine, Gazi Mağusa İlçe Başkanı Duygu Uzun, ilçe yönetimi üyeleri, bazı HP yöneticileri ve gönüllüleriyle katılan Kudret Özersay burada yaptığı konuşmada “bölgeyi daha önce de defalarca ziyaret ettik. Seracıların sürekli dile getirdikleri toptancılar sorunu ve hal yasası eksikliği konusunda hala bir adım atan yok. Harup teşvik ve ihracat sisteminde üretici konumundaki vatandaşlar mağdur oluyor, değişiklik şart, duyan yok. Biz sizi duyuyor ve anlıyoruz, sorunlarınızı çözmek ve bu ülkeyi yaşanabilir bir yer yapmak için bu yola çıktık. Halkın Partisi sosyal adaleti en temel iki ilkeden birisi olarak benimsemiştir. Vergi politikalarında, çalışma hayatının kurallarının uygulanmasında, eğitim ve sağlıkta sosyal adaleti sağlayacağız. Kolay olmayacak ama hep birlikte hareket ederek başaracağız” dedi.