Özersay’ın basın bürosundan verilen bilgiye göre, bölgelere ve köylere gerçekleştirdiği ziyaretler çerçevesinde Mağusa’daki perşembe pazarını gezen Kudret Özersay, bu ziyaretinin ardından otobüs terminali bölgesindeki esnaf ile de sohbet toplantısında bir araya geldi.

Kudret Özersay, çok sayıda siyasinin beklentilerin altında kaldığını ve hala güven vermediğini savunarak, vatandaşların bundan şikayetçi olduklarına dikkat çekti ve “Artık halkın beklentilerine cevap verecek bir siyaset anlayışı ortaya koymak zorundayız. Yeni bir siyaset anlayışına, yeni bir zihniyete ihtiyaç var” dedi.

“YETKİLERİMİ HALKIN MENFAATİ İÇİN EKSİKSİZ KULLANACAĞIM”

Cumhurbaşkanı adayı Özersay, vatandaşın siyasete yeniden güven duyabilmesi için Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemli bir imkan yarattığını belirterek, Cumhurbaşkanlığının Anayasal yetkilerinin bu ülkedeki bazı önemli sorunların çözümü için yeterli olduğunu ancak bugüne değin kimsenin bu konuya değinme ihtiyacı hissetmediğini kaydetti.

Özersay, geçen yıllarda yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde de bunun gündeme gelmediğini ancak adaylığını açıklarken bu yetkilere özellikle dikkat çektiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanlığı makamının anayasal ve yasal yetkilerine dikkat çekiyorum. Bu yetkiler kullanılarak yeni bir siyaset anlayışı ile siyasi liderlik göstererek ülkede bu bozuk yapıyı değiştirmeyi taahhüt ediyorum. Kamu hizmeti komisyonunun olması gerektiği gibi çalıştırılmasından, kamu reformuna, üçlü kararname sisteminde yetkilerin ülkenin menfaatine olacak şekilde kullanılmasından Ombudsman’ın atanmasına, Meclis’in ülkenin sorunlarının çözümü için Cumhurbaşkanı tarafından gerektiğinde toplantıya çağrılmasına ve Bakanlar Kurulu toplantılarına başkanlık yapılarak önemli bazı konularda siyasi liderlik gösterip hükümeti de kımıldatan bir Cumhurbaşkanının gerekliliğine işaret ediyorum.

YÖDAK konusunu kamuoyunun gündemine taşıyarak Cumhurbaşkanı seçilmem durumunda ülkedeki üniversiteler konusunda ne yapmayı düşündüğümü sürekli olarak anlatıyorum. Topluma taahhüdüm, Cumhurbaşkanı seçilmem durumunda tüm bu yetkileri kullanarak içerideki sorunların çözümünde siyasi liderlik göstermek ve bunu belirli bir siyasi parti lehinde değil, ülkenin ve toplumun menfaati için kullanmaktır.”

1419595901.jpg

1419595900.jpg