Geçtiğimiz gün Meclis Genel Kurulu'nda 2016 Aralık ayında meydana gelene Devlet Laboratuvarı'ndaki yangın sonrasında oluşan kaos ortamı önerge olarak konuşuldu. Yapılan görüşmede mevcut ve geçmiş sağlık bakanları farklı iddialarda bulundular. Bu açıklamaların üzerine Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, geçmişte görev almış ve mevcut sağlık bakanlarını eleştiri yağmuruna tuttu.

Özersay, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Özetle birbirinizle aynısınız, yok aslında birbirinizden farkınız denildiğinde hepiniz kızıyorsunuz ama aynısınız işte..." yorumunda bulundu.

Özersay'ın açıklaması şöyle:

"CTP'li eski sağlık Bakanı "tedbir almadınız" diyerek şu anki sağlık Bakanını labaratuvar yangını konusunda suçluyor, sorumlu tutuyor. Bu eleştiri doğru mu? Doğru.
UBP'li Şimdiki sağlık Bakanı CTP'li eski sağlık Bakanını "elektrik konusunda sizi uyarmışlardı ama tedbir almadınız" diyerek suçluyor, sorumlu tutuyor. Doğru mu? Doğru.
"O dönemde laboratuvarı su basmıştı kim bilir o suları nereye boşalttınız?" diyor, suçluyor, sorumlu tutuyor. Doğru mu? Doğru.
Peki şu anki sağlık Bakanı kendisi göreve geldiğinde bu tedbiri bu raporu görüpte neden kendisi almamış? Cevap var mı? Yok!
Özetle birbirinizle AYNISINIZ, YOK ASLINDA BİRBİRİNİZDEN FARKINIZ denildiğinde hepiniz kızıyorsunuz ama aynısınız işte...
Bir taneniz olsun çıkıp açık yüreklilikle sorumlu olduğunu kabul edebiliyor mu? O medeni cesareti gösterip istifa edebiliyor mu?
Tencere dibin kara, seninki benden kara..."