Seçim döneminde usulsüz istihdamlar yapıldığını, işsiz insanlara iş sözü verildiğini ileri süren Özersay, “Seçim kazanma uğruna işsiz insanlara umut veren hükümet ve belediye yetkililerinin bu konuda açıklama yapması gerek” dedi.

Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, dün Güzelyurt halk pazarını ve Yukarı Bostancı’yı ziyaret eden Özersay, vizyonunu anlatarak soruları yanıtladı. Özersay, ziyaretlerinde Kıbrıs sorunu ve Kamu Reformu Yasası gibi konulara da değindi.

“DEVLET GÜZELYURT BÖLGESİNE YATIRIMDA GERİ DURUYOR”

Müzakere sürecinin 47 yıldır sonuçsuz şekilde devam ettiğini söyleyen Özersay, devletin Güzelyurt bölgesine yapılması gereken yatırımlarda geri durduğunu, halka güven verilmediğini, bunun üzerinden de siyaset yapıldığını savundu.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Özersay, “Güzelyurt, Karpaz ve Maraş gibi bölgelerdeki ekonomik ve sosyal yaşam, müzakerelerin iç siyaset malzemesi yapıldı” dedi.

“ANNAN PLANI İLE BİRLİKTE HARİTA DA BATIL OLDU”

Özersay, Annan Planı dönemine de değinerek, “2004 yılındaki referandumda Annan Planı ile birlikte ekindeki harita da yok ve batıl oldu” ifadesine yer verdi.

Müzakerelerin sonuca doğru gitmesi halinde, son aşamada yapılacak toprak müzakeresinde 10 yıl önce adı geçen yerler verilecekmiş gibi davranılmasının son derece yanlış olduğunu dile getiren Özersay, müzakere masasına yeniden oturulacağında farklı bir toprak müzakeresi yapılacağını belirtti.

Özersay, “Bu bölgelerin verilecekmiş gibi davranılması kendi insanımıza zarar verir. Bu bölgelerde yatırımı teşvik etmeli ve yatırım yapıp kendi bölgemize sahip çıkmalıyız’’ dedi.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE CUMHURBAŞKANININ KULLANMASI GEREKEN YETKİLERİ VAR”

Kudret Özersay, cumhurbaşkanlarının Anayasa ve yasalarda yer alan yetkilerinin göz ardı edildiğini belirterek, “Memleketin asıl sorunlarının çözümüyle ilgili cumhurbaşkanının yapması gereken görevler ve atması gereken adımlar yanında kullanması gereken yetkiler de var” dedi.

“CUMHURBAŞKANININ HİÇBİR SİYASİ PARTİYE BAĞLI OLMAMASI GEREK”

Özersay, Cumhurbaşkanının devletin daha iyi çalışması için siyasi liderlik göstermesi gerektiğini söyleyerek, cumhurbaşkanının ister kurumsal ister duygusal olarak hiçbir siyasi partiye bağlı olmaması gerektiğini söyledi.

Kudret Özersay, gerçek anlamda tarafsız bir cumhurbaşkanının bu görevi adil yürütebileceğine inandığını kaydetti.

Özersay, halkın siyasi partilere güvenmediğini belirterek, Cumhurbaşkanlığı seçiminin parti veya parti başkanlığı seçimi olmadığına dikkat çekti ve değişim için seçim yapılması gerektiğini vurguladı.

Kudret Özersay, Cumhurbaşkanlarının zaman zaman “partim zarar görmesin”, “hükümette olan partimi yıpratmayayım” benzeri anlayışlarla hükümeti hizmet üretmeye teşvik etmediğini ve denetlemediğini savundu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin devlet başkanlığı seçimi olduğunu hatırlatan Kudret Özersay, siyasi partilere eşit olunması gerektiğini söyledi.

“MÜŞAVİRLER EN BÜYÜK SORUN...TASARI SÜREKLİ ERTELENİYOR”

Müşavirlerin ülkedeki en büyük sorunlardan biri olduğunu söyleyen Özersay, yeni müşavir yaratacak herhangi bir atamanın altına imza atılmaması gerektiğine işaret etti.

Özersay, yeni geçecek Kamu Reformu Yasası ile müşavirlik sorunun ortadan kalkması gerektiğini de söyledi.

Bu tasarının mecliste sürekli ertelendiğini savunan Özersay, bu yasanın geçmesi halinde yeni müdür ve müsteşarların atamaları sonrası müşavir olmalarının engelleneceğini umduğunu söyledi.

“İŞSİZ İNSANLARA VERİLEN SÖZLER…”

Kudret Özersay, ülkedeki işsizliğe işaret ederek, vergi sistemindeki çarpıklıktan bahsetti.

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Kudret Özersay, seçim döneminde usulsüz istihdamlar yapıldığını, işsiz insanlara iş sözü verildiğini söyleyerek, “Seçim kazanma uğruna işsiz insanlara umut veren hükümet ve belediye yetkililerinin bu konuda açıklama yapması gerek” dedi.