Sosyal medyada konuşulan ve bazı yayın kuruluşları tarafından da varmış gibi lanse edilmeye çalışılan müzakere ve toprakla ilgili haritalar konusunda 3. Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun müzakerecisi net konuştu. Eski müzakereci, harita konuşulmadığını kaydetti ve “bugün sözde milliyetçilik yapıp da “işte harita” diye bunu kamuoyunun gündemine atanlar, ülkenin menfaatini düşünmeyen bilakis ülkeye zarar verenlerdir” dedi.

Kıbrıs Türk liderliğine harita sunulduğu ile ilgili iddialar Detay Gazetesi yazarlarından Cenk Diler’in Kanal T’de sunduğu programda da gündem konusu oldu. 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun müzakerecisi Kudret Özersay yaptığı açıklamada iddia edildiğinin aksine kendi müzakerecilik dönemlerinde masaya harita gelmediğini, kendilerinin de herhangi bir harita ve yüzdelik konusunda görüşme yapmadığını kaydetti.


İşte o “Sahte” Harita

manset-490x284.jpg

DİLİN KEMİĞİ YOK

Eski müzakereci, harita ve yüzdeliğin en son aşamada görüşüleceği konusunda tarafların uzlaşıldığını, bunun BM belgelerine de girdiğini yineledi.  Özersay, Rumların taleplerini dile getirebileceğini ancak bu konunun müzakere edilmediğini çünkü konunun en son müzakere edilecek konu olduğunu söyledi.müzakere edilecek konu olduğunu söyledi.

AHLAKSIZ YAKLAŞIM

Rum taleplerinin dile getirilmiş olmasının, sanki ortada harita varmış gibi sunulmasını ahlaka yakışmaz bir yaklaşım olarak da niteleyen Özersay bunun siyaset etiği dışında da bir davranış olduğunun altını çizdi. Eski müzakereci bunun memleketin zararına olacağına da vurgu yaptı.

MÜZAKERECİYE HAKARETTİR

Özersay, bu ülkenin menfaatini düşündüğünü iddia edenlerin “eğer tarafların üzerinde anlaştığı, yada müzakere etmeye başladığı, bir köy ismi, bir yer ismi, bir harita yokken, taraflardan birinin talep ettiği haritayı ‘işte harita’ diye verirse bu masadaki müzakereciye hakarettir” dedi. Toprak konusunun zaman zaman dile getirilebileceğini, bunun müzakere anlamına gelmediğini, bu konunun günü geldiğinde zaten konuşulacağını da yineledi. Eski müzakereci kendilerinin ne harita aldığını, ne de görüştüğünü söyledi.

ENAYİ DEĞİL!!!

Özersay, yaptığı açıklamada “enayi mi senin seçip masaya gönderdiğin kişi? Yani Rum tarafı getirdi diye olduğu gibi kabul etmek zorunda mıdır? Öte yandan daha önce talep edilmiş olabilir, o müzakere dahi edilmiyor” yorumunu yaptı. Kudret Özersay bir şeyin talep edilmesinin onun alınabileceği anlamına gelmediğini de belirtti ve bunun alınabilecekmiş gibi lanse edilmesinin gereksiz yere kaygı ve endişeye neden olduğunu söyledi.

SÖZDE MİLLİYETÇİLER

Yalan haritalar konusunda 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun müzakereciliğini yürüten Kudret Özersay, Rum tarafının taleplerinin, “işte masadaki harita” diye kamuoyunun gündemine getirilmesinin memlekete de zarar verdiğini söyledi. Özersay “Bugün sözde milliyetçilik yapıp da “işte harita” diye bunu kamuoyunun gündemine atanlar, ülkenin menfaatini düşünmeyen, bilakis ülkeye zarar verenlerdir” yorumunda bulundu.