Bağımsız cumhurbaşkanı Kudret Özersay’ın Gemikonağı’ndaki afişine saldırı gerçekleşti. Geçtiğimiz gün Lefkoşa’daki afişlere gerçekleşen saldırı bu kez Gemikonağı’nda gerçekleşti. Bağımsız aday Kudret Özersay sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı; ‘’Birileri bizden çok ama çok korkuyor belli ki... Bu defa da Gemikonağı'ndaki afişlerimizi parçaladılar...Demokrasi yoksunu bunlar...Kimse bizi yolumuzdan geri çeviremez’’

Bağımsız cumhurbaşkanı adayı Kudert Özersay köy ziyaretlerine devam ediyor. Dün gerçekleştirdiği ziyaretler çerçevesinde Kalvaç köyünde düzenlenen etkinliğe katıldı ardından, Ağırdağ, Dağyolu, Göçeri, Şirinevler, Karşıyaka, Sadrazamköy, Kayalar ve Mevlevi köylerine ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaretleri esnasında yoğun ilgi ile karşılaşan Özersay, altı aydır köy köy gerçekleştirdiği ziyaretlerde, vatandaşın çok fazla ortalara çıkıp eskiden olduğu gibi mobilize edilemeyeceğini, toplumun farklı kesimlerinin, ister bir siyasi partiden olsun isterse tarafsız, sessiz kalmayı tercih ettiğini belirtti.

Özersay;  “Sessiz çoğunluk artık çoğunluktadır, belirleyendir, en büyük güçtür. İşte bu sessiz çoğunluk seçim günü geldiğinde konuşacaktır. Vatandaş artık temiz, dürüst ve dinamik, geleceğe dair vizyon ortaya koyabilen insanları bu görevlerde görmek istiyor. Hep birlikte başaracağız” dedi.

Özersay kimlik mücadelesinin başarılı şekilde yürütülebilmesi için toplumsal düşünme yeteneğinin sağlam ve güçlü olması gerektiğine vurgu yaparak, “kimlik mücadelesi verilen yerlerde o kimliğin kamu otoriteleri ile yani devletle örtüşmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda KKTC’de ciddi problemler yaşandığının altını çizen Özersay, “kapsamlı bir çözüm bulunması halinde bunun yaşayabilir olması ve haklarımızın kâğıt üzerinde kalmaması için, çözümsüzlüğün bizim irademiz dışında sürmesi durumundaysa kendi kendimizi en iyi biçimde yönetebilmemiz için var olan kamu otoritelerine, yani devletin kurumlarına çeki düzen vermemiz gerekir. Bunu başarmamız halinde Kıbrıs Türk kimliği de her zamankinden daha güçlü olacaktır, bu kadar yıldır devam eden kimlik mücadelesi ve kendi irademize sahip çıkma mücadelesi ancak bu şekilde başarıya ulaşabilecektir” dedi.

Kapalı Maraş’ın Kıbrıs Türk yönetimi altında eski mal sahiplerinin kullanımına açılmasının gerek bölgeye gerekse ülke ekonomisine yapacağı olumlu etkiyi anlatan Özersay, “sadece inşaat sektörüne değil diğer yan sektörlere de canlılık getirecek olan böyle bir hamle, işsizlik sorununun çözümüne de yardımcı olacaktır” dedi.

 Özersay “birisiyle oturup müzakere etmeden, tek yanlı ama olumlu bir adımla kapalı Maraş’ı KKTC olarak açmalıyız, göreve gelirsem ülke ekonomisine yarayacak, Mağusa’yı çok olumlu şekilde etkileyecek bu adımı atacağım” dedi.

Özersay halkın artık içi boş vaatlerde bulunan, geçmişte en üst görevlere gelmelerine rağmen gerek yolsuzlukların giderilmesi gerekse hukuksuzlukların son bulması için kararlı adım atmayanlara güven duymadığını açık açık söylediğine dikkat çekti.

Kudret Özersay, Cumhurbaşkanı olması durumunda Sayıştay raporlarının gerek Meclis’in gündemine gerekse mahkemelere taşınması için adım atma kararlılığında olduğunu, ülkedeki kötü yönetimin temelinde hukuka uygun davranılmaması ve bunu teşvik eden partizanlığın ve adam kayırmacılığın olduğunu söyledi.

Özersay ayrıca Nisan 2015’te yapılacak olan seçimin siyasi partilerin değil vatandaşların seçimi olacağını, bu nedenle siyasi parti yönetimlerine güven duyulmayan bir dönemde parti yöneticilerinin desteklediği bir aday olmaktansa, sokaktaki vatandaşın desteklediği gerçek anlamda bağımsız bir aday olmayı tercih ettiğini vurguladı.