Mersin'in Tarsus ilçesinde görülen Özgecan Aslan davası sırasında adliye bahçesindeki kadınlar arasında gerginlik çıktı.

Tarsus'ta evine gitmek için bindiği minibüsün şoförü tarafından tecavüze direndiği için öldürüldükten sonra elleri kesilip, cesedi yakılan Özgecan Aslan davasının ilk duruşması, Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Cinayetin sanıklarına ağırlaştırılmış müebbet hapis isteyen kadın örgütleri ve sivil toplum kuruluşu örgütleri de Tarsus Adliyesi'nde toplandı. Kalabalık grup erkek şiddetini ve hükümeti protesto eden sloganlar atarak basın açıklamaları yaptı.

Bu sırada Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyesi kadınlar da Tarsus Adliyesi'nin bahçesine geldi. KADEM üyesi kadınların aralarında olmasını istemeyen sosyalist ve feminist kadınlar, KADEM aleyhinde sloganlar atarak KADEM üyelerinin adliyeden dışarı çıkmasını istedi.

Grupların karşılıklı slogan atması üzerine çevrede güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisi, KADEM üyelerinin çevresine adeta etten duvar ördü. Polisin araya girmesiyle gerginlik son bulurken, grupların adliye bahçesinde sloganlar atarak bekleyişi sürüyor.