Mersin'in Tarsus İlçesi'ne bağlı Koca Köy Mahallesi muhtarı Rıfat Öcalan, Özgecan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesini mezarlıklarına defnedilmek istenmesine sert şekilde tepki gösterdi.

Gazetecilerin, 'Neden gömdürmek istemiyorsunuz' sorusu üzerine, "Kabul etmiyorum. Kilitledim mezarlığı, zorla açıp girecek halleri yok. İnsanlık suçu ya, canlı canlı adamın bilekleri kesilir mi? Mezarlığa koymama yetkisine sahibim. Bu köy benim köyüm. Bu köyde ben yaşıyorum. Ailesi tarafından gömülmesi için talep geldi, kabul etmedim. Suphi Altındöken'i tanımam, sadece basından gördüm. Annesi bu köylü değil, annesinin ninesi bu köylü. Bu köyle yakından uzaktan ilgisi yok" cevabını verdi. 
Kendisine gelen bir telefonla yaptığı konuşmada da tepkisini dile getiren Öcalan, "Kadavra yapsınlar. Devletin üniversitelerinin kadavraya ihtiyacı var. Bari o şekilde insanlığa faydası olsun, değil mi? Ben kabul etsem bile onu geri kepçe ile çıkarırlar" ifadelerini kullandı.

ANNE: ÖLDÜ DAHA NE OLSUN

Adana Devlet Hastanesi'nin morgunda oğlunun cenazesini defnedebilmek için çözümler arayan annesi Naciye Tan görüntü alınmasına tepki gösterdi. Polislerin ve yakınlarının teselli etmeye çalıştığı Naciye Tan, "Ben anneyim, 2 gündür otomobillerde bekliyorum. Oğlumun cenazesini toprağa vermek istiyorum. Öldü daha ne olsun. Çöpe mi atayım. Oğlumun cenazesini vermiyorlar" diye ağladı. Anne, güçlükle sakinleştirildi.