Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı hunharca öldüren minibüs şoförü Suphi Altındöken'e eşi Neslihan Altındöken'in açtığı boşanma davası başladı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat'ta meydana gelen olayda, eğitim gördüğü Çağ Üniversitesi'nden çıkıp evine gitmek için minibüse binen 20 yaşındaki Özgecan Aslan, minibüs şoförü Suphi Altındöken'in (26) tecavüz girişimine uğramıştı. Tecavüze direnen genç kız, Altındöken tarafından hunharca öldürülüp, elleri kesildikten sonra cesedi yakılmıştı. Soruşturma kapsamında katil zanlıları minibüs şoförü Suphi Altındöken, kendisine yardım eden babası Necmettin Altındöken (50) ile arkadaşı Fatih Gökçe (25) tutuklanmıştı.

Suphi Altındöken'in eşi Neslihan Altındöken (24) eşinden boşanmak için Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu'na başvurdu. Neslihan Altındöken'in yanında olma kararı alan komisyon adına Komisyon Başkanı Ebru Çatıkkaş davayı üstlendi. Çatıkkaş'ın davayı üstendiğini öğrenen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler geçen Perşembe günü Çatıkkaş'ı telefonla arayarak, "Davadan çekilmezsen sonun Özgecan gibi olur" diye tehdit etmişti.

"ALDIĞIM HİÇBİR DAVAYI İNANMADAN ALMIYORUM"

Altındöken çiftinin boşanma davası bugün Adana Adliyesi 1. Aile Mahkemesi'nde başladı. Mahkeme, tanıkların dinlenmesi için davayı 7 Temmuz'a erteledi. Davaya ilişkin basın açıklaması yapan Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Ebru Çatıkkaş, kendisini tehdit eden kişi veya kişilerin en kısa zamanda yakalanması için emniyet güçlerinin çalıştığını söyledi. Mesleğe başlarken mesleğin onuruna, ahlaka, meslek kurallarına namusu ve vicdanı üzerine yemin ettiğini belirten Çatıkkaş, "Aldığım hiçbir davayı inanmadan almıyorum. İnandıktan sonra da üzerime Amerikan ordusu gelse vazgeçmem; Suphi Altındöken gibi yaratıklar bizden korksun. Bundan sonrasını da hep birlikte göreceğiz. Kesinlikle korkmuyorum" diye konuştu.

Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ise 12 Haziran Cuma günü Özgecan Aslan cinayetinin Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüleceğini, Adana Barosu ve Kadın Hakları Komisyonu üyesi avukatların da orada olacağını kaydetti.