Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş, sağlık sektörünün sıkıntılarının çözümüne yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi.

 “Hemşirelik Haftası” dolayısıyla, Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Denktaş’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Başbakan Yardımcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre dün gerçekleştirilen ziyarette konuşan Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen, sağlık alanındaki eksikliğin insan hayatına mal olabileceğini söyledi.

Özgöçmen, “12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü” dolayısıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek Denktaş’a sağlık sektöründe yaşadıkları sorunları aktardı ve çözümüne yönelik destek talep etti.

Maddeler halinde sektörün eksikliklerini hazırladıkları dosyayı da Başbakan Yardımcısı Denktaş’a sunan Özgöçmen, ivedilikle çözüme kavuşturulması gereken birinci önceliklerinin hemşire sorunu olduğunu ve bunun için hemşire alımına öncelik verilmesi gerektiğini kaydetti.

Ülkede hemşire eksikliğinin ciddi boyutlara ulaştığını söyleyen Özgöçmen, sağlık alanındaki eksikliğin insan hayatına mal olabileceğini belirtti.

1462963441.jpg

DENKTAŞ: “İLGİLİ BAKANLIKLA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş da sağlık sektörünün içinde bulunduğu kaosun farkında olduklarını vurguladı.

Denktaş, bu konudaki çalışmaları, ilgili bakanlıkla değerlendirdiklerini ve nihai sonuca ulaşmadan önce sendikayla da bir araya gelip, sorunun çözümü noktasında işbirliği yapacaklarını kaydetti.

Hemşireliğin insan hayatıyla yakından ilgili bir meslek olduğuna dikkati çeken Denktaş, “Bu bağlamda özverili, fedakar ve zor koşullar altında çalışan tüm hemşirelerimizin gününü kutluyorum” dedi