Ceren Ercih

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Milletvekili Birikim Özgür, üreticilerin Meclis önünde gerçekleştirdiği eylemi yorumladı. Üreticilerin eylemi ile ilgili Ada TV’ye açıklamalarda bulunan, Özgür, ülkede ciddi reform ihtiyacı olduğuna vurgu yaptı. Hükümetin öncülüğünde yeni bir sürece girildiğini ve adımların dün itibari ile atıldığını ifade eden Özgür, bütçeye ek mükellifiyet yaratmadan sorunların çözüleceğini belirtti. 

“CİDDİ BİR TAVIR ORTAYA KOYDUK” 

Birikim Özgür; “Ülkemizde pek çok alanda ciddi reform ihtiyacı var. Biz 2015 yılı içerisinde bütçede ödeneği olmayan harcamaların yapılmaması ile ilgili hükümet kanadı olarak ciddi bir tavır ortaya koyduk” dedi. 

“HÜKÜMET İLE BİRLİKLER ARASI MUTABAKAT SAĞLANDI” 

Söz konusu reformların geçirilmemesi durumunda sosyal yönden sıkıntılı günlerin gelebileceğini belirten. Özgür şöyle dedi; “Reformlar gerçekleştirilemezse artan oranda sosyal yönden sıkıntılar gündeme gelebilecek. Son eylem hayvancıların gündeme getirdiği bir eylemdi ve hayvancılar açısından haklı bir talep söz konusuydu. Ne mutlu ki, hem bu alacakların karşılanması ve tüm sosyal tarafların bir araya gelerek yeni tarım politikalarının birlikte oluşturulması yönünde hükümet ile ilgili birlikler arasında bir mutabakat sağlandı.” 

“HÜKÜMETİN ÖNCÜLÜĞÜNDE YENİ BİR SÜREÇ BAŞLIYOR” 

Hükümetin önderliğinde yeni bir sürecin başladığını ifade eden Birikim Özgür, sözlerini şöyle tamamladı; “Üreten ile üretmeyen arasındaki fark çok da belirginleşmeksizin, bu teşvikler, primler sağlanıyordu ve günün sonun da kaynakların etkin ve verimli kullanılmadığı koşullarda biz, bu politikaları uyguluyor pozisyonundaydık. Sadece hükümeti değil, tüm siyasetle ilgilenen, tüm çevreleri alakadar eden, kendilerini sorumlu hissetmeleri gereken bir noktada, hükümetin öncülüğünde yeni bir süreç başlamış oluyor. Bu görüşmeler bugün itibari ile ilgili çevrelerle başlamıştır. Eğer sağ duyu hakim gelirse, biz bütçemizde ek mükellefiyet yaratmayacak şekilde tüm sorunları tüm taraflarında onayı ile aşmış olacağız ve bu tarım alanında bir devrim olacak.”