Maliye Bakanı Birikim Özgür, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın kuzey ve güney arasındaki fiyat farklılıklarını tespit etmek amacıyla düzenlediği “Karşılaştırmalı Fiyat Düzeyleri” çalışmasının sonuçlarını değerlendirdi. Sosyal medya hesabı aracılığıyla vatandaşlara çağrıda bulunan Özgür; “kuzeyden alışveriş yapın” mesajı verdi. 

Konuyla ilgili bir araştırma yapan Kıbrıs Türk Ticaret Odası “Karşılaştırmalı Fiyat Düzeyleri” çalışmasının sonuçlarını açıkladı. 

Yapılan açıklamada kuzey ve güneydeki iki süpermarketten alınan fiyat ortalamaları neticesinde Kuzey’in daha ucuz olduğu ortaya çıktı. Söz konusu çalışmayı sosyal medya hesabı üzerinden değerlendiren Maliye Bakanı Birikim Özgür, vatandaşlara Kuzey’den alışveriş yapmaları çağrısında bulundu. 

Ticaret Odası’nın raporu doğrultusunda marketlerde en sık satın alınan 44 ürünün toplam fiyatının Güney’deki marketlere kıyasla Kuzey’de %15 daha düşük olduğunu belirten Özgür sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Son 35 günde kamuda 600 milyon TL'ye yakın ödeme gerçekleştirdik. Bu dudak uçuklatan kaynağın havadan gelmediğini, ülkemizdeki ekonomik aktivite sonucunda oluştuğunu biliyoruz. Herkese güzel bir hafta sonu dilerken, başta kamu çalışanları ve emeklilerimiz olmak üzere tüm yurttaşlarımızın hafta sonu market alışverişlerinde birinci tercih olarak kuzeydeki marketleri değerlendirmelerini öneririm.”