Medya sektöründe basın özgürlüğü, gazetecilere yönelik baskı ve şiddet konu edinilerek başlatılan "Özgür Basın, Özgür Toplum İçin Dayanışma Çağrısı" toplantılarının ikincisi İstanbul'da gerçekleştirildi.

Basın Müzesi'nde yapılan toplantıya Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Uğur Güç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Gümüş, DİSK Basın-İş Sendikası Genel Sekreteri Özge Yurttaş ve davetli basın mensupları katıldı. Toplantıda gazetecilerin son dönemlerde yaşadığı şiddet, baskı ve gözaltılara dikkat çekilerek basın özgürlüğünün yeniden hakim olabilmesi için yapılması gereken çalışmalar ele alındı.

Burada bir konuşma yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Gümüş, gazetecilere yönelik gözaltı ve basın özgürlüğü alanında yaşanan olumsuzluklara ilişkin detaylı bilgileri paylaştı. Ankara'da 10 Ekim'de yapılacak mitinge ilişkin bilgiler veren Gümüş, "10 Ekim'de Ankara'da Emek, Demokrasi ve Barış Mitingi yapılacak. Orada çok sayıda gazeteci TGS'nin de çağrısıyla 29 platform ve bileşenlerinin içerisinde yer aldığı özgür bit toplum, özgür bir ülke için özgür basın pankartıyla yürüyecekler ve aslında özgür medya taleplerini dile getirmiş olacaklar" dedi.

Toplantıda söz verilen Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdülhamit Bilici ise "Bugün Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni görevine getirildim. Daha bir toplantı yapamadan bu işlerle uğraşıyoruz. Geçen gün Hasan Cemal Bey'in duruşması vardı. İfade vermeye gitmişti. Hakikaten artık meslekte önemli bir uğraş haline geliyor gibi. Benim temennim biran önce bu şartların normalleşmesi ve hepimizin evlerine, işlerine ve normal hayatlarına dönebilmesidir" diye konuştu.