Ceren Ercih

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Milletvekili Birikim Özgür, seçim sürecinde Meclisin verimliliğinin düşmediğini savundu. ADA TV’de değerlendirmelerde bulunan Özgür, özellikle komite çalışmalarının ertelenmediğine işaret etti. 

“HİÇBİR ŞEKİLDE ERTELENMEMİŞ VE ÇALIŞMALAR HIZLI BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRÜLMÜŞTÜR” 

Meclis’in çalışmaları hakkında bilgiler veren Özgür, Cumhurbaşkanlığı seçim döneminde de Meclis’in çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Özgür, meclisin seçim döneminde veriminin düşmediğini ise şu sözlerle aktardı; “Seçim süresince hatırlayacaksınız ki bazı medya organlarında meclisin veriminin düştüğüne dair bir takım haberler çıkmıştı. Meclis başkanının aday olması ile birlikte biraz da bu haberlere ağırlık verilmişti. Ancak meclisin verimliliği düşmemişti sadece gündem dışı konuşmalar üçle sınırlandırılmıştı. Son hafta meclis toplanmamıştı çok doğal olarak. Onun dışında bütün yasama faaliyetleri özellikle de komite çalışmaları bilhassa ekonomi maliye bütçe plan komitesi açısından hiçbir şekilde ertelenmemiş ve çalışmalar hızlı bir şekilde sürdürülmüştür.” 

“ÜÇ YASA GÖRÜŞÜLMÜŞ VE ONAYLANMIŞTIR” 

Seçimlerden hemen sonra meclisin ilk oturumunda komiteden gelen 3 yasanın görüşülüp onaylandığını kaydeden Özgür, bu 3 yasayı şu sözlerle açıkladı; “Geçtiğimiz hafta, seçimden hemen sonra meclisin ilk oturumunda bizim komitemizden gelen üç yasa görüşülmüş ve onaylanmıştır. Buna göre üniversiteler arası eşitsizliğe sebep olan iki tane uluslararası anlaşma ile kurulmuş olan kampüsün KDV maliyeti ortadan kaldırılmıştır. Gümrüksüz araç alımı ile ilgili bir takım imkanlar daraltılmıştır.” 

“BU HAFTA VERGİ USUL YASASINI GENEL KURUL’DA GÖRÜŞMEKTEYİZ” 

Vergi usul yasasını görüştüklerini söyleyen Özgür, 1977’den beri değiştirilmeyen yasanın artık güncellenmesi gerekliliğine vurgu yaptı ve şunları kaydetti; “Bu hafta da Vergi Usul Yasasını Genel Kurul’da görüşmekteyiz. Vergi Usul Yasası ülkemizde 1977’den beridir değiştirilmedi. 300’e yakın madde içeriyor. 148 maddesinde değişiklik yapıldı. Komitemizde 1 Nisan 2015 tarihinde son toplantımızı gerçekleştirdik. Yani yine seçimin içinde yapılmış bir toplantıydı. 5 toplantı da tüm bu yasa ile ilgili değişiklik önerilerini görüşmeyi tamamladık.” 

“DEVRİM NİTELİĞİNDE BİR TAKIM DEĞİŞİMLER SÖZ KONUSU”

Birikim Özgür, sözlerinde son olarak şu açıklamalara da yer verdi; “Çok önemli devrim niteliğinde bir takım değişimler söz konusu oluyor. Vergi düzenlemelerinin biliyorsunuz ki Vergi Usul Yasası kalbidir. Bu anlamda yeni bir döneme giriyoruz diyebiliriz. Elektronik defter tutmadan başlamak üzere pek çok noktada teknolojini kullanımını mümkün kılacak pek çok değişiklik var.”