Geçtiğimiz günlerde uluslararası yarış düzenleyen Bisiklet Federasyonu’nun yetkilileri, Maliye Bakanı Birikim Özgür’ü ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bisiklet Federasyonu BaşkanıEkin Adademir ve ekibi Maliye Bakanı Birikim Özgür’e yarışa özel hazırlanan anı tişörtü hediye etti ve desteğinden ötürü teşekkürlerini sundu.

ÖZGÜR

Maliye Bakanı Birikim Özgür, heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, hızlı yaşanan süreçte bakanlık olarak yapabilecekleri katkıları yaparak talepleri karşılamaya çalıştıklarını kaydetti.

Ülkede son yıllarda her alanda negatif bir hava yaratıldığını, iş üretmek yerine laf üretildiğini belirten Özgür, “Bisiklet Federasyonu bu organizasyon ile müthiş bir işe imza atmıştır, hepimizi etkilemiş ve istenilirse başarılabileceğini göstermiştir” dedi.

Önümüzdeki yıllarda bu organizasyonun daha güçlü, daha geniş kapsamlı tekrarlanması gerektiğini ifade eden Özgür, “Herkesin de katkı yapacağına inanıyorum. Sayın cumhurbaşkanı devletin üzerine düşeni yapacağını ifade etti. Şu ya da bu şekilde devlet yönetiminde görev alan herkes açısından da yaklaşım aynıdır” diye konuştu.

Özgür,  bakanlık olarak yapılabilecek ne varsa, yapmaya hazır olduklarını vurgulayarak, kendisinin de amatör olarak bisiklet sporu ile ilgilendiğini, bu sporun hem fiziksel, hem mental olarak her yaştan insanın yapabileceği bir spor dalı olduğunu söyledi.

Özgür, “Bir taraftan toplumun moraline katkı yaptınız, bir taraftan da sporun yaygınlaşmasına katkı söz konusu olmuştur. Tüm federasyonlarımızın aynı şekilde başarılı olmasını istiyorum. Ziyaretiniz de, benim açımdan çok önemli ve çok özel olmuştur sizlere başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

1456232788.jpg

ADADEMİR

Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Adademir de yaptığı konuşmada Bakan Özgür’e desteğinden ötürü teşekkür ederken, “Birlikte uzun süre bisiklet sürdük, umarım yeniden aramıza dönersiniz” dedi.

Gerçekleştirdikleri organizasyonda, yaklaşık 600 kişinin aktif olarak yer aldığını belirten Adademir, polis teşkilatına ayrıca teşekkür etti.

“Aksaklıklar olduysa da kısa sürede aştık ve ikincisi için çok daha iyi bir noktadayız” Adademir, şimdi hedeflerinin 2017'de organizasyonun 2'ncisini gerçekleştirmek olduğunu belirtti.

Adademir, medya desteğinin tamamının sponsorlukla 200 bin Dolar civarında olduğunu devletin desteğini de unutmamak gerektiğini kaydederek, Başbakanlık ve Spor Dairesi’nin kendilerine inandığını ve her aşamada yanlarında olduğunu ifade etti.