Arzu Köprülü

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği heyetini kabul etti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran başkanlığındaki heyete Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan eşlik etti.

Kabulde, karşılıklı hediye takdimi yapıldı.

ERSAN

Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, her yıl olduğu gibi bu yıl da 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları için kardeş dernekleri Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ni davet ettiklerini belirterek, Türkiye’de yaşanan darbe girişimini kınadı.

URAN

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Taner Uran’da 20 Temmuz Barış Harekatı’nın 42. yıldönümü kutlamaları için KKTC’de bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, bu yıl derneklerinin Karadeniz bölgesi temsilcileriyle geldiklerini söyledi.

“Bu yıl üzüntülüyüz, çünkü Türkiye’de milli iradeye karşı bir darbe girişimi oldu. Ona Türk milleti sokağa dökülüp kendi iradesine sahip çıkmak için bedel ödedi” diye konuşan Uran, Şehitlere rahmet gazilere de acil şifalar diledi.

Uran,74 Barış Harekatı’ndan sonra adaya barış ve huzurun geldiğini vurgulayarak, bunun devam etmesini istediklerini söyledi.

1468858453.jpg

ÖZGÜRGÜN

Başbakan Hüseyin Özgürgün ise, 42 yılda çok yol kat edildiğini, hükümet olarak bu gelişim için üzerlerine düşeni yapmaya devam ettiklerini belirtti.

Kısa süre önce Türkiye’de yaşananların kendilerini de derinden üzdüğünü ve bu nedenle de tören programında değişiklikler yaptıklarını anımsatan Özgürgün, halkın gücünü almayan hiçbir hareketin başarılı olamayacağını, 1974’de silahlı kuvvetlerin adaya yapmış olduğu müdahalenin de Kıbrıs Türk halkının desteğiyle başarıya ulaştığını söyledi.

Özgürgün, 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nın adaya Barışın geldiği tarih olduğunu vurgulayarak o günden beri adada kan akmadığını ve o günkü başarının devamında ileriye daha güvenle bakan bir ülke olarak umutla kutlama yaptıklarını belirtti.

1468858452.jpg