Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın bazı atamaları beklettiğini iddia etti ve “Cumhurbaşkanlığı makamı dahi bürokratların atanmasına, yasal gerekçe göstermeksizin engel koyma hakkına sahip değildir” dedi.

Özgürgün konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Akıncı’nın Ulusal Birlik Partisi’ne “anlam veremedikleri bir şekilde olumsuz tavır sergilediğini” öne sürdü.

“Öncelikle belirtmek isterim ki yeni kurulan koalisyon hükümetindeki partimizin üstlendiği bakanlıklarda bürokratların atanmasına Cumhurbaşkanlığı makamı olsa dahi yasal gerekçe göstermeksizin engel koyma hakkına sahip değildir, olmamalıdır” diyen Özgürgün, şöyle devam etti:

“Hükümetin bir kanadının üç bakanını üç dakikada onaylayan Sayın Akıncı’nın, Başbakan ve ilgili bakanın imzasını taşıyan bir bürokratın atanmasına otuz gündür gerekçesiz engel çıkarmasına anlam vermekte zorlanmaktayız.

Kaldı ki söz konusu olayın basına yansıdığı şekliyle şaibelerle yüklü bir bürokratı korumaya yönelik olduğu şeklinde gösterilmesi de gerçekten üzücüdür ve asla kabul edilemez.

Ulusal Birlik Partisi olarak bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanı’nı sağduyulu davranmaya çağırır, hizmet engeli yaratmamaya, partimizle ilişkileri daha da germemeye davet ederiz.”