Başbakan Hüseyin Özgürgün, KKTC’nin 33. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde adada bulunan Türkiye Harp Malulü Şehit, Dul ve Yetimler Derneği’nden bir heyeti kabul etti.

Heyete Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan da eşlik etti.

Ziyarette konuşan Türkiye Harp Malulü Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkan Taner Uran, KKTC’nin kuruluş yıldönümü kutlamaları için adada bulunmaktan gurur ve mutluluk duydukların söyledi.

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’yle her yıl karşılıklı ziyaretler gerçekleştirdiklerini anlatan Uran, her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olduklarını söyledi ve temel beklentilerinin Kıbrıs Türk halkının istediği şekilde adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılması olduğunu belirtti.

Uran  çözümün gerçekleştirildiği günleri görmenin kendilerine de nasip olmasını  diledi.

1479307809.jpg

ÖZGÜRGÜN

Başbakan Hüseyin Özgürgün de,  anlamlı bir günde Türkiye Harp Malulü Şehit, Dul ve Yetimler Derneği heyetini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını kaydetti ve kapılarının her zaman açık olduğunu ifade etti.

Bu  derneklerin önemli  ve hassasiyetleri bulunan dernekler olduğunu dile getiren Özgürgün,   böylesi derneklere önem verdiklerini belirtti.

Bu toprakların vatan yapılmasında ve bugünlere gelinmesinde gaziler ve şehitlerin temsil ettiği kesimin payının büyük olduğunu belirten Başbakan Özgürgün, Kıbrıs konusunun ardında  büyük mücadeleler şehitler ve gaziler bıraktığını vurguladı.

Özgürgün, “Bir anlaşma ile sonuçlanabilirse ne ala” dedi. Bir anlaşma olabilmesi için 2 tarafın da istekli  olması gerektiğini, Türk tarafının bir anlaşmaya karşı istekli olduğunu her zaman ortaya koyduğunu söyleyen Özgürgün,  bugüne kadar  bir anlaşma olmayışının Rum tarafının uzlaşmazlık ve anlaşmazlığından kaynaklandığını kaydetti.

Henüz sürecin tamamlanmadığını da  belirten Özgürgün, Kıbrıs Türk tarafının adil kalıcı  yaşayabilir bir çözümün 1974’te TSK tarafından getirilen barışı taçlandırabilmesinden mutluluk duyacağını söyledi.

1479307811.jpg

1479307808.jpg