Rahme Çiftçioğlu

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye ile her alanda ve her aşamada çalışmak, işbirliği yapmak için gerekli adımları çekinmeden attıklarını kaydederek, “Bir anlaşma olacak diye durup, Rum tarafını bekleyemeyiz. Ekonomik ve sosyal anlamda, alt yapı anlamında gelişimimizi sürdürmek zorundayız” dedi.

Özgürgün, KKTC’ye çalışma ziyareti gerçekleştiren Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’i kabul etti.

TÜRKEŞ: “ÇALIŞMA ZİYARETİ KAPSAMINDA BURADAYIZ”

Kabulde ilk sözü alan TC Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, daha önce Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ile mutabık kaldıkları bir çalışma ziyareti için burada olduklarını söyledi. Türkeş, ekonomik ve sosyal işbirliği kapsamında programdaki önerileri ve müşterek projelerin durumunu değerlendirdiklerini kaydetti.

KKTC’den yarın ayrılacaklarını, bu süre zarfında ilgili bakanlarla bir araya geleceklerini aktaran Türkeş, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Meclis Başkanı Sibel Siber’i ziyaret ettiğini söyledi.

ÖZGÜRGÜN: “SON DÖNEMDE TÜRK HÜKÜMETİ İLE YAKIN ÇALIŞMA VE İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ”

Başbakan Hüseyin Özgürgün ise, Tuğrul Türkeş’i ülkede ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, son dönemde Türk hükümeti ile yakın çalışma ve işbirliği içinde olduklarını söyledi.

Özgürgün, “Anavatan Türkiye ile her alanda ve her aşamada çalışmak, görüş alışverişinde bulunmak, işbirliği içinde hareket etmek, var olan sorunları süratli şekilde çözmek için gerekli her adımı çekinmeden atarız” dedi.

“KKTC’NİN EKONOMİK VE SOSYAL ANLAMDA GELİŞMESİ, GÖRÜŞMELERİN DE SÜRDÜĞÜ BU AŞAMADA ÖNEMLİ MESAJ”

Ekonomik işbirliği protokolünün yürümesi aşamasında Türkeş ve heyetinin bugün ve yarın gerçekleştireceği çalışma ziyaretlerinin önemli olduğunu kaydeden Özgürgün, “KKTC’nin ekonomik ve sosyal anlamda gelişmesi, görüşmelerin de sürdüğü bu aşamada önemli bir mesajdır” ifadesine yer verdi.

“EĞER ONLARIN ANLAŞMAYA İHTİYACI YOKSA BİZİM DE YOK”

Kıbrıs konusuna da değinerek, bir anlaşmanın iki tarafın eşitliği temelinde olacağını vurgulayan Özgürgün “KKTC’nin ve Kıbrıs Türk halkının bir anlaşmaya evet ihtiyacı varsa, Rum tarafının da bir anlaşmaya ihtiyacı vardır. Eğer onların anlaşmaya ihtiyacı yoksa bizim de anlaşmaya ihtiyacımız yoktur” dedi.

Özgürgün, “Biz ekonomik ve sosyal anlamda, alt yapı anlamında gelişimimizi sürdürmek zorundayız. Bir anlaşma olacak diye durup Rum tarafını bekleyemeyiz” şeklinde devam etti.

Başbakan Özgürgün, “Hem yanımızda duran, hem de destekçimiz olan Anavatan Türkiye’dir” dedi.

Özgürgün, Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım’a da Türkeş aracılığıyla sevgi ve selamlarını iletti.

“SU EN ÖNEMLİ PROJELERİMİZDEN...”

Başbakandan sonra yeniden söz alan Tuğrul Türkeş, suyun Türkiye’den KKTC’ye gelişinin birinci yıl dönümü olduğunu anımsatarak, “Bu güzel bir tesadüf oldu” dedi.

Başbakan Özgürgün ise, suyun adaya ulaşmasının ve dağılmasının önemli olduğunu, bundan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Su en önemli projelerimizden...” ifadesine yer verdi.

Başbakan Yardımcısı Türkeş ise “Şimdi, daha büyük projelerimiz var...” dedi.