Anamuhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, hazırladıkları su yönetimi projesi konusunda bilgi vermek üzere ziyaretine gelen Ahmet Benli başkanlığındaki Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği heyetini kabul etti.

“Asrın Projesi için Anavatan Türkiye’ye teşekkür borcumuz var” diyen Özgürgün, görüşmede yaptığı konuşmada, çalışmaya emek veren herkesi de kutladı.

“BELEDİYELERİMİZ OLAYIN MERKEZİNDE YER ALMALI ANCAK…”

Hazırlanan projenin çok detaylı olduğunu ve Kıbrıs Türk halkının bu olaya sahip çıkması gerektiğine dikkat çeken Özgürgün, “Biz belediyelerimizin olayın merkezinde yer alması gerektiğini zaten biliyoruz, düşünüyoruz ancak su yönetiminin de çok profesyonelce yönetilmesi gereken ve hatta bunun sanayisinin de oluşabileceği bir ortamın yaratılması anlamında devletin de çok önemli rol üstlenmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Özgürgün, belediyelerin başlattığı ciddi çalışmayı devlet kurumlarının da güçlendirip destekleyerek halkla birlikte projeyi ileriye götürmek ve Türkiye’den gelecek suyun verimli şeklide kullanılması için gerekenin yapılmasını temenni etti.

Hüseyin Özgürgün, “Merkezi yönetimin de olaya sizin kadar sahip çıkması gerektiğini düşünüyoruz. İşbirliğinin şart olduğunu görüyorum ve bu işbirliği de en üst düzeyde ve hiçbir duraksamaya gerek kalmadan ortaya konmalıdır, bunun da hassasiyet içerisinde çok çabuk bir şekilde ele alınması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Su projesinin çok maliyetli olduğuna dikkat çeken Özgürgün, çalışmaların yapılması ve suyun adaya ulaştığı andan itibaren de suyun dağıtım ve işletmesinin en iyi şekilde yapılması gerektiğini kaydetti.

Su yönetimi konusunda Belediyeler Birliği’nin gösterdiği hassasiyetin önemli olduğunu dile getiren Özgürgün, ana muhalefet partisi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Belediye başkanlarının suyun yönetimi konusunda siyasi parti gözetmeksizin birlik olmasının önemine de dikkat çeken Özgürgün, “Umarın merkezi yönetim de sizin bu birlikteliğinize ayni şekilde katkı verecektir” dedi.

BENLİ PROJEYİ SUNDU

Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Benli ise, Belediyeler Birliği’nin suyun yönetilmesiyle ilgili ürettiği karar sonucunda su yönetimi ile ilgili proje hazırladıklarını kaydetti.

Hazırlanan projeyi ilk önce belediye başkanları ile daha sonra da toplum ve devlet ile paylaştıklarını dile getiren Benli, bugün gerçekleştirdikleri ziyaretin amacının da hazırlanan projeyi takdim etmek olduğunu belirtti.

Benli, proje detaylarını hazırlanan sunumla anlatarak, hazırladıkları kitapçığı da UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’e takdim etti