Başbakan Hüseyin Özgürgün, basının, halkın doğru bilgi alabilmesi ve problemleri görebilmesi için önemli olduğunu, özellikle yöneticiler üzerinde de caydırıcı gücü bulunduğunu ifade ederek, basına desteklerinin süreceğini söyledi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, 19’uncu kuruluş yıldönümünü kutlayan, Birinci Medya Kurumu Yönetim Kurulu’nun Başkanı Tekin Birinci ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Başbakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Başbakan Özgürgün, kabulde yaptığı konuşmada, Ertan Birinci’nin yarattığı ve ikinci nesle devrettiği Birinci Medya Kurumu’nun 19’uncu yaşını kutlayarak, görüntülü basında verdiği emek ve cesaretten dolayı kendileriyle iftihar ettiğini ve elinden gelen desteği vermeye devam edeceğini belirtti.

Basını; yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü güç olarak gördüğünü ifade eden Başbakan Özgürgün, bundan dolayı da basını desteklenmenin önem arz ettiğini kaydetti.

Başbakan Özgürgün, basının, halkın doğru bilgi alabilmesi, problemleri görebilmesi için önemine işaret ederek özellikle yöneticiler üzerinde de caydırıcı gücü olduğunun altını çizdi ve yanlışa gitmemek için basının önemine dikkat çekti.

Başbakan Özgürgün tüm basın kuruluşlarına aynı desteği vereceklerini vurguladı.

Birinci Medya Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Birinci de, kabulden dolayı teşekkür ederek, Başbakan Özgürgün’ü 19’uncu kuruluş yıldönümü balosuna davet etti.

Özel televizyonların zorlu geçen bir yılı geride bıraktığını ifade eden Birinci,  şu anda hükümetin özel televizyonlara pozitif destek verdiğini belirtti.

Birinci, destekten dolayı Başbakan Özgürgün’e teşekkür etti.