Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, “ Kıbrıs Türk Halkı’nın beklentileri doğrultusunda bir anlaşma için Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun 19 Nisan seçimlerinden başarı ile çıkması gerektiğini” vurguladılar.

İki Genel Başkan dün akşam Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu’na destek amacıyla Akdoğan’da düzenlenen toplantıya katıldılar.

Büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirilen toplantında konuşan iki Genel Başkan, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun seçimi kazanacağını, gerçeğin de, ülkenin beklentisinin de bu olduğunu ifade ettiler.

Demokrat Parti Ulusal Güçler Başkanı, Başbakan Yardımcısı toplantıda ilk konuşmayı yaptı ve “ Kıbrıs konusunda ciddi bir noktada bulunulduğuna” dikkati çekti.

“Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun yapıcı öneriler sunarak görüşmeleri başarı ile sürdürdüğünü, adaylar arasında adil, kalıcı, yaşayabilir bir antlaşma yapabilecek kişinin Eroğlu olduğunu” vurgulayan Denktaş, “ başarı için birlikte çalışılacağını ve 19 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçimini Eroğlu’nun kazanacağını “ kaydetti.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de konuşmasında “ bugüne kadar izlediği başarılı tutum ve lider olma özelliği ile Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun diğer adaylardan çok önde bulunduğunu” belirtti.

“ Bağımsız aday Mustafa Akıncı’nın uzun zamandır politikadan elini ayağını çektiğini şimdi ise Cumhurbaşkanlığı adaylığına soyunduğunu” ifade eden Hüseyin Özgürgün, “ Cumhurbaşkanlığı ciddiyet, devamlılık ve kararlılık ister” dedi.

“CTP adayı Sibel Siber’in politikada çok yeni olduğunu, henüz Cumhurbaşkanlığı seçilecek kadar bir çalışma yapmadığını” ifade eden Özgürgün, “ Cumhurbaşkanlığı için Devleti bilmek, Kıbrıs konusuna geçmişten bugüne vakıf olmak, bu halk için bazı noktalarda önemli hizmetler vermek gerekir” diye konuştu.

UBP Genel Başkanı Özgürgün, “  kazanması gereken kişinin Eroğlu  olduğunu, halkın beklentisinin de bu yönde olduğunu ” vurguladı ve şunları kaydetti:

“ Bu iş uzamamalı birinci turdan bitmelidir. Bu potansiyel vardır ve inanıyorum ki sağduyu galip gelerek 19 Nisan günü Sayın Eroğlu yeniden Cumhurbaşkanı seçilecektir. UBP’nin kararı ve tam desteği Sayın Cumhurbaşkanı’nın yanındadır. Bununla ilgili en küçük bir tereddüt ve kayma olamaz.”

foto-1.jpeg

foto-2.jpeg

foto-3.jpeg

fotoakdogan-1.jpg

fotoakdogan-2.jpg