Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, merhum Başbakan Mustafa Çağatay’ın engin hoşgörü ve merhamet sahibi olduğunu; çalışkan ve disiplinli kişiliğinin örnek devlet adamlığına yansıdığını vurguladı.

Özgürgün, merhum Başbakanlardan Mustafa Çağatay’ın 27’nci ölüm yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, Çağatay’ın Kıbrıs Türk siyasi tarihinde dürüstlüğü, çalışkanlığı ve mütevazı kişiliği ile hak ettiği yeri aldığını belirterek onu saygıyla andı.

Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde yetişmiş, dürüst insan Mustafa Çağatay’ın, 1976 genel seçimlerinde UBP’den milletvekili seçildiğini, daha sonra UBP Grup Başkanlığı, Bakanlık, Parti Genel Başkanlığı ve “KKTC’nin ilanı ve bağımsızlık bildirgesi” gibi tarihi olaylara imza atarak Kurucu Başbakan olarak adını tarihe yazdırdığını kaydetti.

Hüseyin Özgürgün, engin hoşgörü ve merhamet sahibi Çağatay’ın, çalışkan ve disiplinli kişiliğinin örnek devlet adamlığına yansıdığını, vefalı Kıbrıs Türk halkının çok iyi bildiğini ifade ederek “Yaşamı boyunca Kıbrıs Türk halkına kendine özgü tavrıyla önemli hizmetler sunan Mustafa Çağatay’ı bir kez daha saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.