Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, halkın beklentileri doğrultusunda radikal kararlar alabilecek bir hükümet yapısının oluşması durumunda Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ile hükümet kurabileceklerini açıkladı.

Özgürgün, başarısız olduğu ve istifa etmesi gerektiğine ilişkin yorumlara karşılık da kurultay için gün belirlendiğini ve istifa ederek bu süreç içerisinde bir kaosa neden olmak istemediğini belirtti. UBP’de 2012’ye dönüşe izin vermeyeceğini ifade eden Özgürgün, “Kimse hayal kurmasın” dedi.

Diyalog’a konuşan ve önemli açıklamalarda bulunan UBP lideri Özgürgün,   CTP ile bir hükümet ortaklığı konusunda ne düşündüğünün sorulması üzerine, bunun mümkün olacağını aktararak şunları söyledi, “Ekonomik ve mali tedbirlerin alınıp, halkın önünün açılabileceği projelerin takvimlendirilmesi durumunda olabilir. Ama temel konularca cesurca adımlar atılacaksa… Elektrikte, suda, özel sektörün önünün açılması konusunda, radikal kararları alabilecek bir yapı oluşur ve bunlara da tarihler konursa biz o zaman bu hükümet yapısında varız. Bunları yapıp seçim tarihini de belirleyeceğiz.”

UBP ve CTP tabanlarının iki partinin  koalisyonuna sıcak bakıp bakmayacağına ilişkin soruya karşılık Özgürgün, kendisinin UBP tabanını, Mehmet Ali Talat’ın da CTP tabanını ikna edebileceğine inanç belirtti. 

“Kaosa izin vermem!”

Özgürgün’ün Başkan olarak katıldığı seçimlerde UBP’nin başarısız olduğunun anımsatılması ve neden istifa etmiyorsunuz sorusuna karşılık ise, “Ulusal Birlik Partisi’nde görev üstlenenler, görevi bırakanlar, UBP’lilerin kararları doğrultusunda hareket ederler.  Partili olmayan ya da UBP’nin rakibi olan siyasi partilere hizmet edenlerin talepleri bize yön veremez, vermemelidir. Bize göre, yetkili kurulların kararları doğrultusunda, yapımızı sağlamlaştırarak, tüzüğümüzün kabulü ile belirleyeceğimiz vizyonumuzla, Ekim ayında kurultayımıza gidiyoruz. O gün Genel Başkanlık dahil yetkili kurullarımıza aday olmak isteyenler aday olabilecek ve yeni dönemin seçilmişleri olacaklar. Kurultayımızdan 3 ay önce istifalarla kaos yaratmanın gereği yoktur. Dahası 2012’ye dönüş ne anlam taşır. Bizi o günlere taşımak isteyenlerin istemleri asla zemin bulamaz. Telaşları boşunadır. Fırsatçılara mesajım olsun; UBP tabanını tanımayanlar hayal kurmasınlar” şeklinde cevap verdi.

UBP tüzüğünü değişiyor yeniliyor

UBP tüzüğünde neler değişiyor sorusuna karşılık Özgürgün şu yanıtı verdi: 

“Partimizin var olan tüzüğünün yeniden gözden geçirilerek, çağdaş bir yapı ile yaşam bulmasının çalışmaları çok önceden düşünülmüş ancak arka arkaya gelen seçimler nedeniyle ancak bugün mümkün kılmıştır. Bu değişim kaçınılmazdır. Çok kapsamlı ve önümüzdeki uzun yıllara yanıt verecek bir güncelleşmiş tüzük tüm tabanımızın katkılarıyla son şeklini alacaktır. Tabanımızın görüş ve kararları rehberimiz olacaktır.”

Denktaş’a eleştiri

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın istifasını da yorumlayan Özgürgün, “Bu hükümet başarısız, ülkede sistem çöktü. Hükümet hükmedemiyor. Ben bu kepazeliğe devam edemem.” diyor. Ama hükümetten çekilmiyor. Bakanlarının itibarsız şekilde göreve devam etmelerine onay veren, hatta yerine birini atamayı planlayan bir genel başkan” diyerek düşüncesini paylaştı

“Cumhurbaşkanı Akıncı’yı izliyoruz”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya karşı önyargılı bir yaklaşımının olmadığını anlatan Hüseyin Özgürgün, “Şuana kadar bir temasımız olmadı. Müzakerelere ilişkin bir takım temasları oldu. Ana muhalefet partisinin gelişmeleri basından değil doğrudan öğrenmesi talebimizin önemine dikkat çekerim. Olayları yakından izliyoruz” dedi.