Başbakan Hüseyin Özgürgün, en güzel yatırımın; gençlere yapılan yatırım olduğunu vurguladı, Spor Koordinasyon Ofisi’nin kurulması ile spora kaynak aktarımın hızlanacağını belirtti.

Özgürgün, sporun; gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğunu, gençler arasındaki kaynaşma ve dayanışmayı artırdığına işaret etti.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Özgürgün, Akova Spor Tesisleri’ni ziyaret etti.

Başbakan Özgürgün’e ziyaretinde, Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz ile yetkililer eşlik etti.

1464953628.jpg

Ziyarette Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir, Özgürgün’e yapımı devam eden futbol sahası hakkında bilgi vererek, stadın yapımının tamamlanması için Başbakan Özgürgün’den destek talep etti.

Sahayı inceleyen Başbakan Hüseyin Özgürgün de, tesisin tamamlanacağını ve gençlerin orada spor yapacağını belirterek, “Bu sahayı yapacağız, gerekli kaynak aktarılacak. Gençler gelip burada toplu spor yapacaklar” dedi.

En güzel yatırımın gençlere yapılan yatırım olduğunu, sporun da bunlardan biri olduğunu dile getiren Başbakan Özgürgün, sporun, gençlerin gelişimdeki olumlu yanlara işaret ederek, sporun dayanışma ve kaynaşmayı artıracağını, aidiyet duygusunu geliştireceğini ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutacağını söyledi.

1464953646.jpg

Spordaki gelişime önem verdiklerini, tesisleşmeyi ve altyapı yatırımlarını geliştireceklerini ve dört bölgede futbolda gece maçları için statların ışıklandırılacağını anlatan Başbakan Özgürgün, Spor Koordinasyon Ofisi’nin kurulması ile spora kaynak aktarımın hızlanacağını belirtti.

Başbakan Özgürgün’e, ziyarette Akova Spor Kulübü’nün flaması ile isminin yazılı olduğu 4 numaralı forma takdim edildi.

1464953619.jpg