Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım’ın resmi davetlisi olarak gittiği Ankara’da temaslarını sürdürüyor. Başbakan Özgürgün, şu sıralar TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüyor.

Başbakan Hüseyin Özgürgün TC temasları çerçevesinde, Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım ile bu öğle saatlerinde ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Her iki başbakan Kıbrıs sorunu, KKTC Su Temin Projesi, 15 Temmuz’da Türkiye’de yapılan darbe girişimi konularında açıklamalarda bulundu.

Özgürgün, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de biraraya geldi.

Erdoğan ile görüşmesinin ardından saat 15.30’da Anıtkabiri de ziyaret edecek Başbakan Hüseyin Özgürgün, Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar ile saat 16.00’da bir araya gelecek.

Başbakan yarın saat 11.00’de de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) İsmail Kahraman tarafından kabul edilecek.

ÖZGÜRGÜN, YARIN AKŞAM YURDA DÖNÜYOR

Başbakana, Ankara ziyaretinde, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu eşlik ediyor.

Özgürgün’ün başkanlık ettiği heyet yarın akşam 19.45 uçağıyla KKTC’ye dönecek.

* * *

ÖZGÜRGÜN- ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ HENÜZ YAPILMADI

Türkiye Cumhuriyeti  (TC) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün saat 13.30’da kabul edileceği açıklanan Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün henüz TC Cumhurbaşkanı ile bir araya gelmediği bildirildi.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, Erdoğan’ın programındaki yoğunluk nedeniyle görüşme saatinde sarkma olduğu kaydedildi.

* * *

ERDOĞAN-ÖZGÜRGÜN GÖRÜŞMESİ BAŞLADI

Ankara’da resmi temaslarda bulunan Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildiği bildirildi.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Erdoğan-Özgürgün görüşmesi şu sıralarda başladı.