Yılmaz Akar

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Erenköy Mücahitleri Cemiyeti’nin Kıbrıs Türk halkının mücadelesinde çok önemli bir dönüm noktası olan Erenköy Direnişi ile bugün arasında önemli bir köprü olduğunu belirttti.

Mustafa Arıkan başkanlığındaki Erenköy Mücahitleri Cemiyeti yeni yönetim kurulu, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ü  ziyaret ederek  projeleri hakkında bilgilendirdi ve destek istedi.

ARIKAN

Kabulde ilk konuşmayı yapan Erenköy Mücahitleri Cemiyeti Başkanı  Mustafa Arıkan  “Erenköy kıvılcımıyla” ilgili Başbakan’a açıklamalarda bulundu.

Arıkan,  1963 olaylarında Türkiye’de tahsilde olduklarını,  Ankara Sıhhiye’de Türkiye’nin garantörlük hakkını kullanarak Kıbrıs’a müdahale etmesi için 100 bin kişinin katılımıyla bir miting gerçekleştirildiğini, Kıbrıs’a gelme yollarını aradıklarını,  açlık grevine gidenler dahi olduğunu, bireysel çabalarla Kıbrıs’a geldiklerini belirtti.

“Bizler o ruhla Kıbrıs’a geldik” diyen Arıkan, amaçlarının  ise  annelerine ve kardeşlerine yardım etmek ve Türkiye’nin 1960 Antlaşması’ndan doğan hakları çerçevesinde müdahalenin fiiliyata dönüşmesi olduğunu söyledi.

Erenköy direnişindeki ruhu  aynen  koruduklarını, Kıbrıs davasının çözümünde  1964’teki ruhla hareket ettiklerini belirten Arıkan, hükümet ortakları UBP ve DP ile  aynı düşünceleri paylaştıkları inancında olduklarını söyledi.

Arıkan,  siyasi platformda  kendilerine düşecek her göreve hazır olduklarını vurgulayarak Başbakan Özgürgün’e “Bize ihtiyaç olduğunda bilin ki yanınızda olacağız” dedi.

Arıkan, bir belgesel hazırlığında olduklarını, bunun şu anda proje aşamasında olduğunu kaydederek hayata geçmesi ile birlikte Başbakan’dan kaynakla ilgili destek talebinde olacaklarını kaydetti.

Başbakan Özgürgün’e, Cemiyet’in plaketini ve 50’inci yıl özel anı pulunu takdim eden Arıkan, ayrıca, Başbakan Özgürgün’ü Erenköy Mücahitleri Cemiyeti lokaline davet etti.

ÖZGÜRGÜN

Başbakan Hüseyin Özgürgün de,  heyeti ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, Erenköy Direnişi’nin  Kıbrıs Türk halkının mücadelesinde çok önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Özgürgün, bu direnişe katılanların hayatta olanlarına sağlık, hayatta olmayanlara ise rahmet diledi.

Özgürgün, Erenköy Direnişi’ne katılanların oluşturduğu cemiyetin  geçmişle bugün arasında önemli bir köprü oluşturduğunun altını çizdi.

Özgürgün, Cemiyet’in çalışma yapacağı her alana destek vereceklerini kaydederek,  geçmişte yaşanan acıların  bilinciyle daha iyi bir gelecek kurulabileceğini belirtti.

Özgürgün, Erenköy’de bir avuç insanın gösterdiği şanlı direnişin  Kıbrıs Türk halkında çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, “Sizin o günkü ruhla yaptığını çalışmalar, etkinlikler ve toplantılar  bizim çalışmalarımıza güç verecektir” dedi.