UBP Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Özgürgün, katıldığı bir televizyon programında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Ulusal Birlik Partisi olarak ülke ve insan adına üzerlerine düşeni yapmaktan geri durmayacaklarını kaydeden Özgürgün, erken genel seçim dahil tüm hazırlıklarının tamam olduğunu belirtti.

Öncelikli konularının ekonomi olduğunun altını çizen Özgürgün, radikal kararlarla hazırlanan programlarını, ehliyetli ekipleriyle kararlılıkla uygulamaya hazır olduklarını kaydetti.

Özellikle özel sektörün güçlendirilmesi, önündeki engellerin kaldırılması, tüm sektörlerin yaşama döndürülmesini esas aldıklarını belirten Özgürgün, sağlıkta ve eğitimde kalitenin yükseltilmesinin temel hedef olduğunu vurguladı.

“KIBRIS TÜRK FUTBOLU KOP’UN ALT BİRİMİ OLAMAZ”

Ulusal Birlik Partisi’nin futbolla ilgili konuda görüşmelerinin belli olduğunu söyleyen Özgürgün, şöyle devam etti:

“Kıbrıs Türk futbolu KOP’un alt birimi olamaz. Bize göre eşit düzey temsiliyet, esas olmalıdır. Futbolumuzla ilgili son gelişmelerde birinci derecede sorumlu elbette hükümetin başıdır.  KKTC – TC kurumları arasında uyum ve işbirliğinin sağlanmasında olduğu gibi olası sorunların aşılmasında da hükümet koordinatördür, öyle olmalıdır. KTFF ile TFF arasında doğan kişisel sıkıntının giderilmesinde rol almayarak, sorumluluk üstlenmeyerek KTFF’nin süreçte yok sayılması algısının yaratılmasına katkı yapan Başbakan ve ilgili Bakan sorumluluktan kaçamaz. Tarafların ortak paydası KKTC gençliğine hizmet olduğuna göre, bu gerginliğin devamı kime yarar ki? Özkan bey’i bir kez daha, KTFF’nun vermiş olduğu süre dolmadan bugüne kadar sergilemiş olduğu vurdumduymazlık tavrından vazgeçmeye ve sorunu çözmeye çağırıyorum”

“ARAŞTIRMALAR DA, SEÇİMİN RUHU DA EROĞLU DİYOR”

Ulusal Birlik Partisi için Kıbrıs Türk halkının özgürlüğü ve egemenliğinin en önemli ve öncelikli konu olduğunun belirten Özgürgün, şunları kaydetti:

“Partimize göre Kıbrıs Türkü’nün özgürlük ve egemenlik davasının uluslararası alandaki tek savunucusu, kalıcı barışın korunması için akılcı bir çözüm misyonunun tek sahibi, engin siyasi birikimiyle Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’dur. Ülke liderliği anlamına gelen Cumhurbaşkanlığı görevini üstlenecek kişinin, Dr. Derviş Eroğlu olduğu inancı ve parti yetkili kurullarımızın kararı ile desteğimizi belirttik ve yola çıktık. Yapılan tüm kamuoyu araştırmaları da göstermektedir ki adayımız Eroğlu halkımızın büyük bölümünün desteğini almıştır. Seçimin birincisi bellidir. % 50’yi aşacak tek aday Eroğlu’dur. Aslında kamuoyu araştırmaları yanı sıra çok yönlü etkenlerden oluşan seçim ruhu da Eroğlu’nu işaret etmektedir”

Özgürgün, Cumhurbaşkanlığı makamının macera ya da hayal tutkunlarıyla değil, deneyim, tecrübe ve dik duruş sahibi olanla doldurulacak kadar önemli olduğunu belirtti.

“YA GÖREVDEN AL YA DENETLETTİR”

Meclis adına mali denetleme görevi üstlenen Sayıştay’ın devre dışı bırakılmasının asla kabul edilemez olduğunu belirten Özgürgün, “Elektrik Kurumu’nun denetlenmesini engelleyen denetçileri kurumdan kovan bürokratın tavırları karşısında sessiz kaldığını iddia ettiği Başbakanın Anayasal suç işlenmesine çanak tuttuğunu” ileri sürdü.

Özgürgün, “Ana muhalefet partisi genel başkanı olarak savcılığa suç duyurusunda bulunuyorum. İşin özü şu ki, hükümet tarafından denetimsiz devlet yaratılmaya çalışılıyor. Kimseyi takmayan atanmış bir bürokratın bu yasa tanımaz tavrı karşısında Başbakan adeta örtü görevi üstlenmiştir. Yapması gereken kurumun denetlenmesini sağlamak ya da bu bürokratı görevden almaktır” ifadesini kullandı.