Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa İlçesi Kadın Kolları, dün, Lefkoşa’da Atatürk Kültür Merkezi’nde, uyuşturucu ile mücadele konusunda bir panel düzenledi.

Panelde Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün eşi Dilek Özgürgün de hazır bulundu. Panele ayrıca,  UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, UBP Gençlik Kolları Başkanı Saffet Nadiri ve Yönetim Kurulu Üyeleri, UBP Lefkoşa İlçesi Kadın Kolları Başkanı Nükte Olgun ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birçok vatandaş katıldı.

UBP Basın Bürosu açıklamasına göre, panelin açılış konuşmasını yapan UBP Lefkoşa İlçesi Kadın Kolları Başkanı Nükte Olgun, UBP Kadın Kolları Lefkoşa İlçesi Örgütü olarak gençleri uyuşturucu illetinden kurtarmak için her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirterek; “Hep birlikte gençlerimizi, çocuklarımızı bu uyuşturucu etkinliğinden kurtarmalıyız. Bunun için biz UBP olarak elimizden gelen her türlü katkıyı yapmaya hazırız” dedi.

1456062938.jpg

Daha sonra söz alan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün eşi Dilek Özgürgün de yaptığı konuşmada, herkeste umursamazlık diye bir şey olmaması gerektiğini, uyuşturucu konusunun çok önemli bir konu olduğunu belirterek; “Umursamazlık çok büyük bir hatadır. Kimin başına ne zaman ne geleceği belli olmaz. Bu yüzden konuya çok ciddi duyarlılık göstermemiz gerekir. Bu ortamda biz de diğer kurumlar ve sivil toplumlara UBP Kadın Kolları olarak yardımcı olmaya karar verdik. Bu paneli de onun için düzenledik. Fakat katılımda bayanların ve annelerin çokluğu dikkat çekicidir. Demek ki bu konuda bayanlarımız daha duyarlıdır. Aslında bu konuda tüm toplumun daha duyarlı olması gerekir. Biz bu paneli evlatlarımızı korumak adına düzenledik ve bu konuda her türlü katkıyı da yapmaya hazırız” dedi.

Başbakanlık Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu da, UBP Lefkoşa İlçesi Kadın Kollarının düzenlediği farkındalık organizasyonunda ele alınan uyuşturucuyla mücadele konusunda bir sunum yaptı.

Karaokçu konunun çok ciddi bir konu olduğunu, annelerin, babaların, çocuklarının geleceği için çok dikkatli olmaları gerektiğini belirterek; “

Çocuklarımızı içkiden, sigaradan, uyuşturucudan uzak tutmalıyız. Onların yanında sigara ve içki içilmemelidir. Çocuklar büyüklerine özenerek sigara ve içkiye başlayabilirler. Onları her zaman bu konuda gözetim altında tutmalıyız. Çocuğunuz eve geldiği zaman, ‘Hoş geldin evladım’ diyerek ona sarılsanız ve öpseniz, sigara, içki veya bally içmişse kokusunu hemen alabilirsiniz. Bu bir denetimdir. Bu durumda da hemen çocuğunuzun geleceği için önlem alabilirsiniz” dedi.

1456062882.jpg

Hasan Karaokçu, ülkemizde uyuşturucunun hat safhada olduğunu belirterek; “ Devletin üst düzey yöneticileri bile bize çocuklarını uyuşturucudan kurtarmamız için müracaat etmektedir. Çocuklarımızı bar ve kahve gibi yerlerden uzak tutmalıyız” dedi.

Karaokçu, görünümlü sunumu ile uyuşturucu konusunda birçok bilgiler vererek, çocukların bu illetten nasıl kurtarılacağı hakkında komisyon olarak çalışmaları hakkında bilgiler vererek; “ UBP Kadın Kolları’nı bu duyarlılığından ve bugün düzenlediği, bu organizasyondan dolayı kutluyorum ve kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Karaokçu’nun konuşmasından sonra Sosyal Hizmetler Dairesinden Yeşim Gürçınar ile Uzman Psikolog Serap Safer de katılanların sorularını cevapladılar ve gençlerin uyuşturucudan nasıl korunabileceği konusunda tecrübelerini aktardılar.

Organizasyonun sonunda, UBP Lefkoşa İlçesi Kadın Kolları Başkanı Nükte Olgun, Başbakanlık Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Sosyal Hizmetler Dairesinden Yeşim Gürçınar ve Uzman Psikolog Serap Safer’e panele katılımlarından, sunumlarından ve katkılarından dolayı birer teşekkür plaketi takdim edildi.

1456063050.jpg