Başbakan Hüseyin Özgürgün , Gazimağusa Kaymakamının  Gazimağusa bölgesi muhtarlarına verdiği akşam yemeğine katıldı.

Başbakan Özgürgün, yemekte yaptığı konuşmada, muhtarlarla birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek, muhtarların gönülden, önemli, kutsal ve itibarlı görev yaptığını söyledi.

Dedesinin, 1970'li yıllarda Lefkoşa'nın muhtarlarından olduğunu anımsatan Başbakan Özgürgün, muhtarların görevlerini yaparken çeşitli zorluklarla karşılaştığını bildiğini, sıkıntıların aşılması için İçişleri Bakanlığı'nın bazı çalışmalar yaptığını açıkladı.

Başbakan Özgürgün, belirli hizmetlerin kolaylaşması için hem fiziki hem de çalışma koşulları açısından muhtarların işlerini kolaylaştıracak bazı projelerin hazırlandığını, kısa sürede sonuçlanmasını beklediğini kaydetti. Başbakan Özgürgün, böylece muhtarların hizmet ve çalışma koşullarının iyileştirileceğini söyledi.

Başbakan Özgürgün, muhtarların 2002 yılından itibaren bağımsız olarak seçildiğini, muhtarlar o günden itibaren siyasi partilerden bağımsız hareket ettikleri için bütün halka daha yakın göründüğünü belirterek, böyle bir olayın belediye başkanları için de olması gerektiğini 2002 yılında söylediğini aktardı.

1476297635.jpg

Muhtarların bu anlamda bir ilki oluşturduğunu kaydeden Başbakan Özgürgün, özellikle yerel yönetimlerde siyasi parti rozetinin bir tarafa bırakılmasının çok doğru bir hareket ve çok iyi hizmetin ön koşulu olduğunu söyledi.

İlk kez böyle bir toplantıda muhtarlarla bir araya geldiğini ve daha sık görüşme arzusunda olduğunu ifade eden Başbakan Özgürgün, "Sizden alabileceğimiz çok şey var. Birebir halkla ilişki içindesiniz, sorunları birebir dinliyorsunuz, biliyorsunuz. -8 yıldır siyasetteyim bir çok görevde bulundum ilk kez böyle bir toplantı oluyor. Bu düşünceyi ortaya koyan Kaymakamımıza ve katkı koyanlara teşekkür ederim. Katıldıkları için muhtarlarımıza da teşekkür ederim" dedi.

Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı da, katılımından dolayı Başbakan Özgürgün'e teşekkür ederek, amaçlarının, karşılıklı tanışmak, istişarede bulunmak ve işbirliğini artırmak olduğunu söyledi.

Yemeğe, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, bazı milletvekilleri, Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu ve bürokratlar da katıldı.

1476297586.jpg

1476297570.jpg