Başbakan Hüseyin Özgürgün, futbolda gece maçlarının oynanması için dört bölgede statların ışıklandırılacağını söyledi.

BRTK’da Yeşim Tuncel Kotak ve Tonguç Kotak’ın hazırlayıp sunduğu “Spor Artı” programına konuk olan Özgürgün, hedeflerinin 4 bölgedeki statların ışıklandırılması ve zeminlerinin iyileştirilmesi olduğunu belirterek, Başbakanlık ve Spor Dairesi olarak yeni futbol sezonunda gece maçlarının izlenmesi için gerekli olan tüm alt yapıların tamamlanmasını planladıklarını, Başbakanlık görevine başladığında ilk talimatlarından birinin bu olduğunu söyledi.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Güzelyurt Zafer, Girne 20 Temmuz, Gazimağusa Dr. Fazıl Küçük ile Lefkoşa Atatürk statlarının ışıklandırılacağını ifade eden Özgürgün, ülkenin sıcak olduğunu, maç sayılarının artması nedeniyle futbol liglerinin süresinin de uzadığını, maçların sıcaklarda başlayıp sıcaklarda biteceğini, sıcak havanın oynayan ve seyreden için de zor olduğunu kaydetti. Zemin iyileştirilmesinde gerekirse sentetik çim alternatifini de değerlendireceklerini, Girne ve Güzelyurt’taki statlara tartan pist yapılmasının da planlandığını aktaran Başbakan Özgürgün, tüm spor alanlarındaki altyapıyı iyileştirmeye çalışacaklarını, sporcu olarak birçok branşta çalıştığı için sporun sorunlarını iyi bildiğini anlattı.

“GENÇLERİN HİSSETİKLERİNİ ÇOK İYİ ANLIYORUM”

Sporda yenileşme istediğini, spor yapan gençlerin hissettiği sıkıntıları çok iyi anladığını kaydeden Başbakan Özgürgün, Spor Dairesi’nin olanaklarının büyük oranda altyapı ve tesisleşmeye gideceğini, statların yanında spor salonlarının da elden geçirileceğini söyledi.

Başbakan Özgürgün, spor salonlarının denetlenmesi konusunda Spor Dairesi’nin müfettişlik görevi yapacağını da kaydetti.

Spor dalları arasında kitle sporu olan futbola ayrılan bütçenin daha yüksek olmasının normal olduğunu, dünyanın her yerinde aslan payını futbolun aldığını kaydeden Özgürgün, futbol kulüplerinde potansiyelin çok yüksek olduğunu, gençlerin bir çok kötü alışkanlıklardan uzak kalması dahil olumlu gelişmelerine de katkı yaptığını söyledi.

Daha fazla insanın spor yapmasını hedeflediğini, tüm spor dallarının gelişmesi için gereken desteği vereceklerini belirten Başbakan Özgürgün, sporda başarıların ödüllendirilmesi konusunda bir denge kurmak için de çalışma yapılacağını söyledi.

1464187095.jpg

Rum tarafının engellemeleri sonucu uluslararası spor faaliyetlerine katılımlarda yaşanan zorluklara da işaret ederek, sporun siyasete alet edilmemesi gerektiğini, bu konuda sabırla çalışmaya devam etmek gerektiğini vurgulayan Özgürgün, uluslararası başarının en kestirme yolunun bireysel branşlardaki başarı olduğunu, bireysel branşların ve takımların teşvik edilip destekleneceğini kaydetti.

Başbakan Özgürgün, uluslararası maç yapılmıyor diye motivasyonu bozmamak ve spordaki gelişmeyi durdurmamak gerektiğini de vurguladı.

Türkiye’nin spor alanında da kaynak aktarması için önümüzdeki dönemlerde uluslararası bir anlaşma imzalanmasının gündemde olduğunu söyleyen Başbakan Özgürgün, ülkedeki sporun mercek altına alınıp ihtiyaç duyulan alanlara yardım yapılmasının planlandığını kaydetti.

“BİSİKLETLİ VE MOTOSİKLETLİYİ GÖZÜNÜZ GİBİ KORUYUN”

Başbakan Özgürgün, yollardaki bisikletli ve motosikletliyi koruma konusunda duyarlılığın daha da artması, sürücülerin bisikletliyi ve motosikletliyi kendi gözünü korur gibi koruması gerektiğini ifade ederek, bunun bir kültür olduğunu belirtti.

Spor alışkanlığı olduğu için güne erken saatte başladığını, Başbakanlık’taki yoğun temposu nedeniyle haftada 2 saat kadar spor yapabildiğini anlatan Başbakan Özgürgün, düzenli olarak yürüyüş, koşu ve yüzme sporu yaptığını ekledi.