Özgürgün, Başbakan Yorgancıoğlu’na hitaben “UBP hükümetini ‘bu yasa göç yasasıdır’ diyerek kötülediniz. Şimdi iktidardasınız ve 31 milletvekiliniz var. İki satırla bu yasayı değiştirebilirsiniz; hadi değiştirin. Ben de size destek vereceğim” diye konuştu.

UBP dün akşam Doğancı köyünde sohbet toplantısı düzenledi.

UBP Basın Bürosu’nun açıklamasına göre toplantıda UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün yanında UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Kemal Dürüst ve Milletvekili Ali Pilli de hazır bulundu.

“BİZİ EZİP GEÇMEDEN BUNLARI ALAMAZLAR”

Genel Başkanı Özgürgün sohbet toplantısında, Rum tarafının müzakerelerde masaya bir harita koyduğunu ve tarih boyunca hep Türk köyü olmuş aralarında Doğancı’nın da bulunduğu köyleri istediğini belirterek, “Bu mümkün mü? Dimdik duruyoruz ve bizi ezip geçmeden bunları alamazlar” dedi.

Özgürgün, UBP’nin Kıbrıs’ta hem toprağına sahip çıkan hem de Kıbrıs Türkü’nü bu topraklarda ilelebet yaşatmak için kurulmuş bir parti olduğunu söyledi.

Önlerinde Cumhurbaşkanlığı seçimi bulunduğunu ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na yeniden aday olması için karar alıp çağrı yaptıklarını hatırlatan Özgürgün, diğer adaylarla ilgili eleştiriler yaparak, “Bizim halk olarak liderliğe, temsiliyete ihtiyacımız vardır. Kıbrıs Türk halkının lideri de şu anda Cumhurbaşkanımız Derviş Eroğlu’dur. Sayın Cumhurbaşkanımız partimizin de lideridir ve devam etmesi gerekir. Bu şarttır” diye konuştu.

Özgürgün, Cengiz Topel Hastanesi konusunda değinirken de, hastanenin kapatılmasına izin vermeyeceklerini söyledi ve bu konuda referandum yapılmasını önerdi.

CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun halka sorunlarını çözme sözü vererek iktidara geldiğini ancak şimdi “çözüm olmazsa hiçbir şey olmaz” dediğini savunan Özgürgün, özetle şunları kaydetti:

“Hala Sultan İlahiyat Koleji’ne karşı çıktı, iktidara gelince kurdelesini kesti; UBP iktidardayken Türkiye’yle imzaladığı protokole karşı çıktı ve ‘göç yasasıdır, UBP bu ülkeyi yakıp yıktı’ dedi, sendikalarla birlikte Başbakanlık’ı bastı. Şimdi iktidardasınız ve 31 milletvekiliniz var. İki satırla bu yasayı değiştirebilirsiniz. Hadi değiştirin. Ben de size destek vereceğim… Hiç ses seda yok! Aynı sendikalar da hem bu konuda hem asgari ücret konusunda bugün sessiz. Sendikalar susmuş durumda. Nerede o sendikalar?”

DÜRÜST: “AB’YE DEĞİL HALKA SÖZ VERDİK”

UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Kemal Dürüst de, CTP hükümetinin 15 aylık iktidar süresinde “Güzelyurt ve Lefke bölgesine bir tek çivi çakmadığını ve bu bölgenin devletin bir parçası değilmiş gibi hareket ettiğini” öne sürdü.
Dürüst, “kendilerinin CTP gibi AB’ye söz vermediğini, halka söz verdiğini” belirterek, güçlerini Anavatan’dan aldıklarını ekledi.