Özgürgün, UBP’nin kurulduğu 11 Ekim 1975 tarihinin, vatan topraklarında varoluş ve özgürlük mücadelesini zaferle taçlandıran kahraman halkın gür sesinin ve güçlü iradesinin siyaset tarihinde hayat bulduğu gün olduğunu kaydetti.

UBP’nin 40’ıncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Özgürgün, 40’ıncı yılı yine başları dik, onurla ve gururla hep birlikte kutladıklarını belirtti.

40 yıl önce UBP’nin temelini atanlara, özveri ile bugünlere taşıyanlara, bu parti için yüreğini ortaya koyanlara, emeğini, alın terini maddi manevi katkılarını esirgemeyenlere teşekkürlerini sunan Özgürgün, “Bu yolculuğumuzda yitirdiğimiz, aramızda olamayan büyüklerimize Allah’tan rahmet dilerim" ifadelerini kullandı.

Özgürgün, şunları kaydetti:

“Kıbrıs Türkü bu coğrafyada varoluş mücadelesini, birliğini, beraberliğini pekiştirerek, bayrağına vatanına, Anavatanına bağlılığını koruyarak sürdürmüş, hepimizin gurur duyduğu devlet olgusuyla tanışmıştır. UBP kurulduğu 1975 yılından buyana halkımızın yüce menfaatlerinin birlik ve beraberliğinin sağlandığı, güçlendiği oranda korunacağına inanarak siyasal yaşamını sürdürmüştür, sürdürmektedir. O nedenle UBP’nin gücü birliği olmuştur.”

Ulusal Birlik Partisi’nin, özgürlük ve egemenlik kavramlarını önemseyenlerin, Kıbrıs Türkü’nün geleceğine güvenle bakmak isteyen herkesin, bu 40 yıllık sürede partiye gönül, omuz ve emek vermiş kahramanların eserleri olduğuna dikkat çeken Özgürgün, sözlerine şöyle devam etti:

“KAZANIMLAR ASLA YADSINAMAZ”

“Bu eseri korumakla yaratanlara vefa borcumuzu ödeyecek, gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Kıbrıs Türk halkı bu coğrafyada hep var olmuş olmaya devam edecek, özgür ve egemen varlığını koruyarak onu yaşatmak adına UBP sevdalıları bu oluşumun gücüne güç katacaktır. UBP’nin hizmet anlayışındaki hedefi ülkemizin, halkımızın menfaatleri doğrultusunda gerekli tedbirleri alarak geleceği yaratmak olmuştur, olmaya da devam edecektir. UBP’nin 40 yıllık sürede ülkemize kazandırdığı eserler, halkımıza sunduğu hizmetler, başta ekonomi, demokrasi ve sosyal yaşamın her alanına sağladığımız kazanımlar asla yadsınamaz.”

“UBP KKTC’NİN EN BÜYÜK, EN KÖKLÜ VE EN GÜÇLÜ PARTİSİDİR”

40 yıldır ortak bilinçle hep birlikte kol kola, omuz omuza yürüdükleri doğru yolda, bu birlik ve beraberliğin daha nice yıllar katlanarak devam edeceğine yürekten inandığını söyleyen Özgürgün, Ulusal Birlik Partisi’nin KKTC’nin en büyük, en köklü ve en güçlü partisi ve gerçeği olduğunu, bu gerçeği kimsenin değiştiremeyeceğini kaydetti.

“GÜÇLÜ BİR UBP OLMADAN KKTC’NİN AYDINLIK YARINLARI DÜŞÜNÜLEMEZ”

UBP’ye inananların, ne devletinden, ne de Anavatan Türkiye’den vazgeçeceğini dile getiren Özgürgün, güçlü bir UBP olmadan KKTC’nin aydınlık yarınlarının düşünülemeyeceğini kaydetti.

Özgürgün, mesajında “Bu vesileyle, hizmette sınır tanımayan bir anlayışla bilgili deneyimli kadrolarıyla KKTC’yi aydınlık yarınlara taşımakta kararlılıkla çalışan partimizin her kademesinde görev alan tüm Ulusal Birlik Partililerimizi yürekten kutlar, partimizin 40’ıncı kuruluş yılının ülkemize ve halkımıza hayırlara vesile olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.