Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Genel Başkan Adayı  Hüseyin Özgürgün,  UBP-CTP hükümetinin ülkenin sorunlarına çare bulmak için kurulduğunu vurguladı.

Hükümetin Meclis’in yaz tatilinde  ve bitmiş bir bütçe ile kurulduğunu belirten Özgürgün, bu yüzden hükümete zaman vermek gerektiğini, ocak ayından itibaren bütçenin de geçmesiyle çalışmalara hız verileceğini ifade etti.

Hükümetin  ciddi sorunları çözmek için kurulduğunu kaydeden Özgürgün, “Bunun olamayacağını gördüğüm zaman bunu mutlaka değerlendiririm. Şunu da belirteyim ki, bu hükümetin kurultay ile hiçbir ilgisi yoktur. Hükümet kurultaya endekslenemez. Bu hükümet başarmak zorunda olan bir hükümettir. Aksi takdirde erken seçim gündeme gelir” dedi.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün,  BRTK’da programa katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Özgürgün, kabine değişikliği ile ilgili olarak da hükümetin bir bütün olduğunu dolayısıyla kararların da birlikte alındığını, değişiklik durumunda iki tarafın da onayının gerektiğini CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’ın kendisini arayarak durumu bildirdiğini açıkladı.

“HÜKÜMETİN UBP KANADINDA DEĞİŞİKLİK DÜŞÜNÜLMÜYOR”

Hükümette UBP kanadından bir değişiklik düşünülmediğini  belirten Özgürgün; “Halen arkadaşlar görevini layıkıyla götürüyor. Bir sorun olursa değerlendirilir. Tabii ki makamlar kimseye kalıcı değildir. Ben zaten doğru hizmet anlamında arkadaşlarımı devamlı olarak denetliyor ve takip ediyorum” dedi.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün UBP kurultayı ile ilgili bir soru üzerine; “Geçtiğimiz hafta sonu yapılan UBP İlçe Kongrelerinde toplamda 5000 civarında üyemiz oy kullanmıştır. Ben kurultayımızda en az 6000 civarında üyemizin oy kullanacağını düşünüyorum. Bu da %70-75 civarında katılım demektir. Şimdiye kadar UBP kurultaylarında en çok 1400 civarında delege oy kullanmıştır. Şimdi 10 bine yakın üyenin oy kullanabileceği bir kurultay olacaktır. Önemli olan kurultayımıza katılımın yoğun olmasıdır. Bu partimizin büyüklüğünü gösterecektir” dedi.

“ÜYE SAYISI 10 BİNE YAKLAŞTI”

UBP’nin üye listelerinde sorunların olduğu yönündeki soruya karşılık Özgürgün; “Biz bu sisteme geçerken 4-5 bin civarında üye müracaatı olabileceğini düşünmüştük. Halbuki aşırı bir talep oldu ve bu sayı 10 bine yaklaştı. Biz bu üye listesi hazırlandıktan sonra itiraz süresi de tanıdık ve sonra bu itirazları da değerlendirerek son listeyi oluşturduk. Yüksek Seçim Kurulu gibi çalışmak mecburiyetinde kaldık” dedi.

UBP’de 40 yıldır yapılamayanın  yapıldığını. 10 bine yakın üyenin tüm kişisel bilgilerinin bilgisayar ortamında olduğunu anlatan Özgürgün, üye sisteminin tam demokratik bir sistem olduğunu, daha önce böyle bir kayıt sistemi bulunmadığını  belirtti.

Özgürgün; kurultayda ilk turda kazanmak için salt çoğunluk elde edilmesi gerektiğini belirterek, “Bence bu olmalıdır. Bu kurultayımızda Genel Başkanlık yarışı ilk turda bitmelidir. Bir başkan birinci turda kazanırsa hem kendisini güçlü olur hem de partisi güçlü olur. Güçlü bir başkanla da bir seçimde parti mutlaka sandıklardan birinci parti olarak çıkar” dedi.

“KIBRIS KONUSUNDA BAZILARI SESİMİZİ DUYMAZDAN GELİYOR”

Kıbrıs konusunda her zaman UBP’nin en yüksek sesle konuştuğunu belirten Özgürgün; şöyle devam etti:

“Ama bazıları bu sesimizi duymazlıktan geliyor. Kurultayımızda bana rakip olan arkadaşlar da bunu görmezlikten geliyor. Ben her ortamda Kıbrıs konusu ile ilgili görüşlerimizi dile getiriyorum. Biz çeşitli ülkelerin Büyükelçileri ile diğer yetkilileri ile görüşmelerimize ve açıklamalar yapmaya devam ediyoruz. UBP Kıbrıs Konusunda en net ve en kesin duran partidir. Ben bu konuda Sayın Akıncı’yı da uyarıyorum. Kıbrıs’ta bir anlaşma olacaksa, iki kesimlilik, iki eşit devlet, AB’nin Birincil Hukuku ve Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi mutlaka olacaktır. Bunlar olmazsa UBP Kıbrıs’ta herhangi bir anlaşmaya onay vermeyecektir”

Müzakerelerin kendisine göre iyi gitmediğini belirten Özgürgün, söylenilenlerin ve yapılanların tutmadığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya eleştirilerde bulunan Özgürgün, şöyle dedi:

“Cumhurbaşkanı bana göre bize hiçbir güven vererek adım atmadı. Bizim Cumhurbaşkanı ile diyalogumuz yok... Cumhurbaşkanı Başbakan ile haftalık görüşmelerini yapıyor. Burada bir koalisyon hükümeti var ve Akıncı bizimle görüşmüyor. Önce görüşmelerde beni tatmin etmen lazım UBP’ye karşı set bir duruş sergileyen bir Cumhurbaşkanı var. UBP ile ilişkilerini sıfırlamış bir Cumhurbaşkanı var. Bakanlıklarımıza ait bürokrat atamalarında anlamsız tavırlar sergilemekte ve hizmete engel olmaktadır. Kaldı ki, Cumhurbaşkanı bütün insanlarımızı kucaklamak zorundadır. Herkesle diyaloğu yüksek olmalıdır. Cumhurbaşkanı ‘ben giderim, ben yaparım havasına girerse biz bundan rahatsızlık duyarız.”

“GÜNEY DE BU SUDAN İÇECEK... BAŞ PAPAZ DA”

Su konusuna da değinen Özgürgün; “Su konusunda Anavatanımız Türkiye’ye yürekten teşekkür etmek lazımdır. Güney de bu sudan içecektir. ‘Türklerden elektrik almayız’ dediler elektriğimizi aldılar parasını da ödediler. Şimdi de Başpapaz ‘zehir içerim ama Türk’ün suyunu içmem’ diyor. Başpapaz yakında bu suyu da içecektir. Stratejik açıdan Kıbrıs’a en yakın ülke Türkiye’dir. Dolayısıyla Kıbrıs’a Türkiye yardımcı olabilir. Hâlbuki Rum hala daha Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlayacağını söylüyor. Yunanistan Kıbrıs’a uzaktır. Yunanistan adaya yararlı olamaz. Suyun dağıtımı konusunda bazı söylemler ve talepler var. Bu küçük bir sorundur. Su dağıtımı rasyonel ve akılcı olarak değerlendirilmelidir” dedi.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, 3. Cumhurbaşkanı  Derviş Eroğlu ile herhangi bir sıkıntıları olmadığını  danıştıkları tecrübelerine inandıkları ve  güvendikleri  bir kişi olduğunu belirtti.