Ulusal Birlik Partisi (UBP) Olağan Kurultayı, 31 Ekim-1 Kasım tarihleri olmak üzere 2 günde yapılıyor.

7 başkan adayının yarışacağı kurultayda yaklaşık 10 bin üyenin oy kullanması bekleniyor. Kurultayın ilk günü konuşmalar yapılacak, ikinci gün ise oy kullanılacak.

1 Kasım’da yapılacak oylamada kullanılacak oyun salt çoğunluğunu elde eden aday genel başkan olacak. Hiçbir adayın salt çoğunluğu elde etmemesi durumunda, en çok oy alan 2 aday arasında, bir sonraki hafta yapılacak ikinci tur seçimde en çok oy alan kişi başkanlığa getirilecek.

UBP Genel Başkanlığı için şu anki başkan Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün, Gazimağusa Milletvekilleri Ersan Saner, İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, Girne Milletvekili Ünal Üstel ve Lefkoşa Milletvekilleri Zorlu Töre ile Ersin Tatar ve Oğuz Ceyda yarışacak.

ÖZGÜRGÜN, GÜZELYURT’TAYDI: “GÜZELYTURT’SUZ KKTC OLMAZ”

UBP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Özgürgün, Güzelyurt’ta UBP Merkez binasında dün gece toplantı düzenledi.

Toplantıda UBP Güzelyurt İlçe Başkanı, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ile UBP Güzelyurt ve Güzelyurt bölgesindeki örgütlerin temsilcileri de hazır bulundu.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün toplantıda yaptığı konuşmada, UBP’siz bir KKTC olmayacağı gibi Güzelyurtsuz da bir KKTC’nin olmayacağını belirterek, Ulusal Birlik Partisi var olduğu ve güçlü olduğu sürece Güzelyurt’un da güçlü bir şekilde geleceğe umut ve güvenle bakacağını kaydetti.

“Biz UBP’yi güçlü olarak birlik ve beraberlik içerisinde tutmaya çalışıyoruz” diyen Özgürgün, bunun için de yalnız Güzelyurt insanının değil, bütün insanların geleceğe güvenle bakmasını istediklerini söyledi.

UBP Genel Başkanı Özgürgün, “Bazı arkadaşlar sözünde durmayarak, Genel Seçime gitmeden karşıma aday olarak çıktılar. Demokrasi vardır, herkes aday olabilir. Bunun kararını 31 Ekim- 1 Kasım tarihlerinde yapılacak Olağan Genel Kurultayımızda üyelerimiz verecektir” dedi.

CTP-UBP hükümeti kurulurken kendisinin “Genel Başkan” olarak hükümette bir görev almadığını ve bununla tüm arkadaşlarına bir mesaj vermek istediğini ifade eden Özgürgün, “Bakanlık değil, partinin toparlanması önemlidir” dedi.

1444997221.jpg

31 Ekim- 1 Kasım tarihinde yapılacak UBP Olağan Kurultayına da değinen Özgürgün, şunları kaydetti:

“Yeni tüzük değişikliğiyle artık tüm üyelerimiz kurultayımızda oy kullanacaktır. Güzelyurt bölgesinde bin 100’e yakın kişi oy kullanacaktır. Artık hepiniz genel başkan seçimi dahil tüm kurumların seçiminde söz sahibisiniz. İşte demokrasi budur. Önemli olan 10 bine yakın üyeyle bu kurultayımızı sağlıklı bir şekilde yapmaktır. 31 Ekim’de konuşmalar olacak, 1 Kasım’da ise sabahtan akşama kadar oy kullanılacak. Bu bir devrimdir. Zaten UBP hep ilkleri yapıyor. Bu kurultayımızdan sonra da göreceksiniz ki bütün partiler bu sistemi uygulayacaklardır. Ben yarım kalan işleri tamamlamak için yeniden adayım. Bana yeniden görev verirseniz canla başla görevime devam ederim. Karar sizindir.” 

Özgürgün, yapılan tüzük değişikliğinden sonra artık parti meclisinde en az 10 Gençlik Kollarından, 10 da Kadın Kollarından üyenin yer alacağını belirterek, “Amacımız kadınlarımız ve gençlerimizin daha aktif olmalarını sağlamaktır” dedi.

“UBP DEĞİŞMEDİ”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP’nin CTP ile hükümeti kurmasından sonra UBP’nin ilkelerinde bir değişiklik olduğunu düşünenlerin bulunduğunu da ifade ederek, şöyle devam etti:

“Bu yanlıştır. Böyle bir şey olamaz. UBP dün ne ise bugün de odur. Dün ne söylemişse bugün de ayni şeyleri söylemektedir. UBP’nin ideolojisi hiç değişmemiştir ve değişmeyecektir. UBP Kıbrıs konusunda iki kesimliliği savunmaktadır. İki eşit devleti savunmaktadır. Türkiye’nin etkin ve fiil garantisi bir anlaşmada mutlaka olacaktır. Bunların dışında Kıbrıs konusunda hiçbir anlaşmayı UBP onaylamayacaktır. Bazı kesimler, ‘UBP CTP ile hükümet kurarak CTP’nin koltuk değneği oldu gibi ima etmeye çalışmaktadırlar. Bu da gerçek dışıdır. Biz koltuk değneği olmadık. Bakanlar Kurulu’nda CTP ve UBP’den en az üçer bakanın onaylamadığı bir karar Bakanlar Kurulu’nda alınamaz. Ayrıca bakanlıklara bağlı tüm kurumların yönetim kurullarında da durum aynıdır. UBP ve CTP temsilcilerinin birlikte onaylamayacağı bir karar kurumların yönetim kurullarında da alınamaz.”

“İŞTEN ÇIKARILAN 88 KİŞİ İŞE ALINMADAN BAŞKASI ALINMAYACAK”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, CTP-DP Hükümeti döneminde işten atılanların yeniden işe alınması için çalışma yapılması yönünde ortaklarıyla anlaştıklarını ifade ederek, “88 kişi işe alınmadan başka kimse işe alınmayacak diye anlaştık” dedi.

Konuşmasında su konusuna da değinen UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “Bizim Türkiye’den gelen suyun öncelikle narenciyede kullanılması konusunda ısrarımız vardır. Ancak daha proje aşamasındadır, henüz arıtma tesisleri kurulmamıştır. Bu suyu önce narenciye bahçeleri kullanacak, sonra adanın diğer bölgelerine dağıtılacak” diye konuştu.

1444997237.jpg

DÜRÜST: “GENEL BAŞKAN HÜSEYİN ÖZGÜRGÜN’ÜN YANINDA YÜRÜYORUZ”

UBP Güzelyurt İlçe Başkanı, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst de yaptığı konuşmada, UBP’nin 1976 yılından beri çok uzun yollar yürüdüğünü, bu uzun zaman içerisinde zaman zaman kendi içinde sıkıntılar yaşadığını belirtti.

Dürüst, “UBP kendi içerisinden defalarca başka parti doğurmuştur” ifadesini kullanarak, birlikteliğin ancak UBP çatısı altında olduğunu, bunu anlayan herkesin er veya geç UBP şemsiyesi altına girdiğini vurguladı ve şunları söyledi:

“Hedefimiz; Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi ilk seçimlerde tek başımıza iktidarı göğüslemektir. Diğer adaylarımızı da hürmetle ve sevgiyle kucaklıyoruz. Bu kurultayda kimsenin kimseyi incittiği bir anlayışla değil, onların da 31 Ekim’den sonra bu partiye kazananın da kaybedenin de birlikte olacağı bir anlayışı ortaya koyuyoruz. Bütün adaylara da başarılar dileriz.

Biz Sayın Özgürgün’ün yanında yürüyen bir ekip olarak da şunu açıkça ortaya koyuyorum. Genel Başkanımız üç tane büyük yüceliği ortaya koymuştur. ‘İlk seçimde UBP’yi birinci parti yapmadığım takdirde başkanlıktan ayni gece istifa edeceğim’ demiştir. Bunu söyleyebilmek, bunu ortaya koyabilmek her siyasetçinin harcı değildir. İlk seçimde partimizi birinci parti yapma sözü veriyor ve bedelini ne ise ödemeye hazır olduğunu ortaya koyuyor.

İkinci olay ise partimiz şu anda iktidardadır ve gerçek hizmet ile işsize iş, aşsıza aş verme noktasında da 1 Kasım’dan itibaren mutlaka devam edecektir. Zaman zaman çeşitli söylemlerde bulunuldu. Acaba UBP CTP’ye koltuk değneği mi oldu? Diyenler oldu. Bu söylemler doğru değildir.’

Kemal Dürüst, Güzelyurt’un KKTC sınırları içerisinde ölümsüzleşmesi için çalışacaklarını da belirterek, “Bunları yapabilmek için bütün aday arkadaşlarımızla, kardeşlerimizle el ele olacağız.