Başbakan Hüseyin Özgürgün, hastane projelerinin hızla ilerlediğini belirterek, Karpaz Hastanesi projesinin hazır olduğunu ve kısa sürede temelinin atılacağını kaydetti.

Karpaz Bölgesi muhtarları, hastane yapım kararından dolayı,  Başbakan Hüseyin Özgürgün'e teşekkür  yemeği düzenledi. Yemeğe, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, UBP Milletvekilleri Dursun Oğuz ve Hamit Bakırcı ile Bağımsız Milletvekili Hasan Taçoy, bölge belediye başkanları ve muhtarlar katıldı.

Yemekte ilk söz alan, Pamuklu Muhtarı Hasan Çelik, Karpaz’a, Pamuklu köy kavşağına hastane yapılmasına onay veren hükümete duydukları memnuniyeti ifade etmek ve teşekkür etmek üzere bu yemeği düzenlediklerini belirtti.

Karpaz bölgesine hastane yapılması için uzun yıllar çalıştıklarını ama ilk kez Hüseyin Özgürgün hükümetinin hastane yapma kararı aldığını ifade eden Çelik, "Bölge halkımız çok sevinçli. Hastane en kısa sürede tamamlanırsa bu sevincimiz katlanarak artacak" dedi.

ÖZGÜRGÜN: “TARIMDA ŞİKAYETLER SIFIRLANDI. SAĞLIKTA MEMNUNİYET ARTTI”

Başbakan Hüseyin Özgürgün de konuşmasında, muhtarlığın, siyasetin en meşakkatli işi olduğunu belirterek, düzenlenen yemekten dolayı teşekkür etti ve muhtarlarla birlikte olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Hükümete geldikleri ilk günden itibaren sağlık ve tarım alanına özel önem vereceklerini söylediklerini anımsatan Özgürgün, sağlık ve tarımda eksikliklerin giderilmesi için maddi kaynağa acımadıklarını, her iki bakanın da iyi çalıştığını kaydetti.

Eskiden en çok şikayet edilen sağlık alanında artık memnuniyet dile getirilmeye başlandığını ve bu konudaki şikayetlerin azaldığını aktaran Başbakan Özgürgün, hastane projelerin hızla ilerlediğini söyledi.

1491557297.jpg

"TEMELİ KISA SÜREDE ATILACAK"

Halkın huzur ve mutluluğu için iyi niyet ve samimiyetle çalıştıklarını dile getiren Başbakan Özgürgün, Karpaz Hastanesi'nin projesinin hazır olduğunu, kısa sürede temelinin atılacağının müjdesini de verdi.

Başbakan Özgürgün, hükümet bütçesinin geçmesiyle Ocak ayından itibaren temel atma ve projelerin uygulamaya geçmesinde hızlı hareket ettiklerini ve bu durumun, sağlık alanında çok daha iyi görüldüğünü kaydetti.

Tarım alanında şikayetlerin sıfıra indiğini, hükümetin çiftçiye, üreticiye, hayvancığa çok değer verdiğini belirten Başbakan, Özgürgün, "Bizim derdimiz üretim, üreticiyi desteklemek, gerçekten üreten halkı desteklemek" dedi.

Hükümetin, ülkenin her alanına katkı koyacak yatırımları ülkeye çekmek için yoğun şekilde çalıştığını kaydeden Özgürgün, yatırım ve istihdamın, gelir ve refah demek olduğunu söyledi. Başbakan Özgürgün, hükümetin yatırımlarla ilgili sıkıntıların aşılmasında çok kararlı olduğunu kaydetti.

Başbakan Özgürgün, "Hastane konusunda da engel tanımıyoruz. Çok kısa sürede yapıp, bitirmek hedefindeyiz" diye konuştu.

Özgürgün, temeli atılacak Karpaz Hastanesi'nin en kısa sürede tamamlanacağını da söyledi.