Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, aday olurken tek hedefinin; ilk seçimlerde partisini sandıktan birinci parti çıkarmak ve UBP’yi ülkenin en büyük partisi yapmak olduğunu belirterek, üyelere güçlü bir UBP ve güçlü bir mesaj için yüksek katılım çağrısında bulundu.

Özgürgün, kurultayın demokrasi şöleni ve parti içi yarış şeklinde sağlıklı, birlik-beraberlik içinde ve güçlü bir şekilde sonuçlanmasını amaçladığını kaydetti.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, kurultayın açılışında üyelere seslendi. Özgürgün, UBP’nin yeni tüzükle 40. yılında bir devrim yaptığını, 9 bin 224 üyesi ile geleceğe bir adım attığını kaydetti. Diğer partilerin de bu sisteme geçmek için UBP kurultayını yakından izlediğini söyleyen Özgürgün, UBP’nin her zaman ilklerin partisi, ilk adımları atan parti olduğunu kaydetti.

Üniversiteler konusunda atılan adımları örnek veren Özgürgün, Türkiye’den getirilen su projesinin de “hayalden” gerçeğe dönüştüğünü kaydetti.

Özgürgün, böyle büyük bir projeyi hayata geçiren herkese teşekkür ederek, bu projenin Kıbrıs adasının geleceğine katkı koyacağını vurguladı. Özgürgün, Anavatan Türkiye’ye teşekkürlerini sunduğu konuşmasında, UBP’nin ülkeye koyduğu hizmetleri anlattı, ülkede oluşan tüm kültürel, siyasal, ekonomik adımlarda imzasının olduğunu söyledi.

UBP’nin ülkenin de geleceği olduğunu ve halkına hizmet etmeye devam edeceğini vurgulayan Özgürgün, UBP’nin genel başkanı olmaktan onur duyduğunu vurguladı, UBP’ye hizmet etmenin gurur verici olduğunu kaydetti.

Hizmet verirken veya görev yaparken bazı hataların olabileceğini, ancak şimdi kurultayda bir şölen havası gördüğünü ve bu heyecanın genel seçimlere yansıması ve tüm adayların birlikte çalışması durumunda kimsenin önlerinde duramayacağına inanç belirten Özgürgün, birlik beraberlik mesajı verdi, halkın ve ülkenin UBP’ye ihtiyacı olduğunu vurguladı.

1446303051.jpg

Kıbrıs konusu ve iç konuların iyiye doğru gitmesi için güçlü bir UBP’ye ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Özgürgün, “Kurultaydan sonra da birlik ve beraberlik için üzerime düşeni yerine getireceğim. Bu sözü şimdiden veriyorum” dedi.

Partide çok değişik yerlerde görev yaptığını, ancak UBP’yi hiç genel seçimlere götüremediğini ifade eden Özgürgün, partiyi ilk seçimlerde ilk parti çıkaramaması durumunda aynı gece görevi bırakacağını kaydetti.

Ülkede seçimlerin 2018’de olduğunu, önlerinde 2 yıl bulunduğunu, ancak erken seçimin de olabileceğini ifade eden Özgürgün, UBP’nin şu anda hükümet ortağı olduğunu, “bir devrim yaptıklarını” kaydetti.

Özgürgün, aday olduğunu ve kararı üyelerin vereceğini ifade ederek, 9 bin 224 üyenin tamamen katılımını ve güçlü bir genel başkan seçmesini istedi.

Adaylık konusunu bugün kapattığını ifade eden Özgürgün, sözün artık üyede olduğunu ve kararı artık üyelerin vereceğini kaydetti, sonucun güçlü bir genel başkan çıkarmasının da UBP’yi seçimlerden ilk parti çıkaracağına inanç belirtti.

Özgürgün, yeni tüzüğün UBP için çok önemli olduğunu, buradan çıkacak sonuçla güçlü bir başkanın parti meclisinde daha güçlü olacağına inandığını belirterek, “Eğer eski delege sistemiyle devam etseydik 700 kişi oy kullanacaktı, 351 ile genel başkan olunacaktı. Hedef genel başkanlık değil UBP’yi ilk seçimlerde birinci çıkarmak, en büyük parti yapmaktır” dedi.

Özgürgün, tek hedefinin bu olduğunu vurgulayarak, partide her kademede görev yaptığını kaydetti, parti içi görevleri her zaman yerine getirdiğini kaydetti. Genel başkan başkası da olsa partisine gereken görevi yine vereceğini belirten Özgürgün, UBP’nin vereceği her görevi yapmaya devam edeceğini söyledi.

Kıbrıs davasında da amacının halkın haklarını korumak ve halkı geleceğe güven içinde taşımak olduğunu vurgulayan Özgürgün, Kıbrıs’ın asla Yunan adası olamayacağını vurguladı, Kıbrıs sorununun da bu yüzden ortaya çıktığını anlattı.

Özgürgün, Kıbrıs’ta iki kesimliliğinin şart olduğunu, Türkiye’nin garantisi de yoksa UBP’nin hiçbir anlaşmaya “Evet” demeyeceğini belirterek, “garantiler tabu değildir” diyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü’nü eleştirdi. UBP’nin “Evet” demediği bir anlaşmanın yürüme şansı olmadığını, adaya barışı değil çatışmayı getireceğini savunan Özgürgün, Cumhurbaşkanı’nın da buna dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Özgürgün, koalisyonu ülkeye hizmet için kurduklarını da ifade ederek, zorlayarak erken seçime gitmek yerine ülkeye hizmeti seçtiklerini vurguladı, hükümette görev alırken de kendisinin neden yer almadığını; “UBP genel başkanı hükümette görev alacaksa Başbakan olarak görev alır” görüşüyle anlattı.

Önemli bir görev aldıklarını ve ülkeye ciddi hizmet vereceklerine inandığını belirten Özgürgün, hükümette rahat olduklarını, ne istediklerini bildiklerini, başarılı olamayacaklarına inanmaları durumunda da gerekeni yapacaklarından kimsenin şüphe duymamasını istedi.

ATUN

Açılış konuşmasını yapan UBP Genel Sekreteri Sunat Atun da, yetkinin üyelerin elinde olduğunu ve UBP’yi geleceğe üyelerin taşıyacağını vurguladı. Sunat Atun, 20. olağan kurultaya katılan tüm üyelere teşekkür ederek, program hakkında bilgi verdi.

Atun, UBP’nin KKTC’nin kurucusu olduğunu, ülkede yapılan yatırımların altında imzası olan bir parti olduğunu belirterek, UBP’nin icraatları hakkında bilgi verdi, partinin başarılarla dolu yılları, imkansızlıkların yaşandığı dönemler ve yaşanan sıkıntıları anlattı ve o günleri geride bıraktıklarını, ders alarak yollarına devam etmenin görevleri olduğunu vurguladı.

UBP’nin kimsenin malı olmadığını ve üyelerin oylarını kimsenin kullanamayacağını, buna izin vermeyeceklerini belirten Atun, UBP’nin hep beraber başarılara ulaşacağını kaydetti.

Yeni tüzükle UBP’nin sahibinin artık üyelerin yani tabanın olduğunu belirten Atun, yeni tüzükle UBP’ye getirilen yeni çağdaş yapıyı anlattı, gençlere, kadınlara sahip çıkıldığını vurguladı.

1446303077.jpg

Milletvekilliğini 3 dönem ile sınırladıklarını, bunun partiyi gençleştirme ve yolunu açma olduğunu belirten Atun, yenilenmenin çağdaş dünyaya da ayak uydurma olduğunu, UBP’nin de bu yönde ülkede ilk adım atan parti olduğunu kaydetti.

Atun, kendini geliştiren, yenileyen gençlerin artık siyasette var olabileceğini belirterek, gençlere; “talepkar gönüllü olacaksınız” dedi. Siyasetin halk adına yapılacağını ifade eden Atun, parti içerisinde demokrasi içinde yarış olabileceğini, ancak bunun kavgaya, ayrımcılığa dönmemesi gerektiğini ifade ederek, “Bugün artık kucaklaşmanın, gücümüze güç katmanın zamanıdır, geleceğe coşkuyla yürümenin zamanıdır” dedi.

UBP’nin bölünmesinin, ülkenin güçsüz kalması anlamına geleceğini ifade eden Atun, partinin bu oyuna gelmeyeceğini ifade ederek, UBP kurultaylarının bölünmenin değil kucaklanmanın günü olması temennisinde bulundu.

UBP’nin görevinin; ülkesini savunmak ve geleceği yönetip halka hizmet olduğunu belirterek, ülkeyi yere daha sağlam basan, ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde duran bir yapı yaratmak olduğunu kaydetti.

Atun, Kıbrıs’ta kalıcı bir anlaşma için de Kıbrıs Türk halkının kendi ayakları üzerinde durabilen bir yapıya kavuşmasının şart olduğunu, geleceğinin garanti altına alınmasının önemine dikkat çekti. Türkiye ile KKTC arasındaki “kardeşlik” ilişkisini kimsenin bozamayacağını da belirten Atun, partide birlik ve beraberliğe olan ihtiyaca işaret etti.

Partiyi ileriye taşıyacak genel başkanı üyelerin seçeceğini ifade eden Atun, üyelerin liderini seçeceğini, bu görevin üyelerde olduğunu belirterek, kurultayın ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

EDİP

Divan Başkanı İlker Edip de, birlik ve beraberlikle UBP’nin çok daha güçlü şekilde yoluna devam edeceğine inandığını belirterek, kurultayın ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.